Κυπριακή συνταγή: Πίπα με πούλλες και λούντζα

Θα με κακομάθω, αλλά δεν μπορώ να μη γράψω, θα σκάσω.

Δηλαδή ρε συμπατριώται, τώρα περιμέναμε να καταλάβουμε οτι όλα αυτά τα μνημόνια και τα μέτρα και οι μειώσεις μισθών ήταν άχρηστα? Τώρα μιλάμε για παράνομη κυβέρνηση? Τώρα πρώτη φορά μας πέρασε από το μυαλό οτι μπορούσε ο Σάμαρας να πει και ένα όχι? Τώρα, γαμώ την τρέλα μου, καταλάβαμε οτι το “χρεοκοπία ή μνημόνιο” ήταν μια τεράστια παπάρα? Περιμέναμε να δούμε τους Κύπριους για να καταλάβουμε πόσο ζώα ήμασταν?

Δηλαδή, σοβαρά μιλάμε, μέχρι χθες κανένας δε σκέφτηκε την γεωπολιτική θέση της Κύπρου και το φυσικό αέριο? Όλοι νομίζαμε οτι η μαντάμ Μέρκελε ήθελε να σώσει την Κύπρο, όπως έσωσε και την Ελλάδα και την Ιταλία και την Ισπανία  και την Πορτογαλία? Κανείς δεν άκουγε τους οικονομολόγους, συνταγματολόγους και λοιπούς που μέσα και έξω φωνάζουν οτι όλα αυτά είναι άχρηστα, εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς και είναι αντισυνταγματικά?

Ούφ, έκανα τις ερωτήσεις μου και χαλάρωσα. Να σου πω, η μαντάμ δεν φέρνει όλο και περισσότερο σε Βάντα? Η κακιά από τον Σπορμπίλι ντε, αυτός με την τσάντα της υπεύθυνης μάνας, που όλα τα έχει μέσα, από το πιστοποιητικό γέννησής σου, μέχρι καραμέλες μελιού για τον υπερεπειγοντοπονόλαιμο και έτσι και της λείπει τίποτα φρικάρει. Δεν την θυμάμαι κιόλας καλά την Βάντα, αλλά μου έχει μείνει η αίσθηση οτι ήταν η καριόλα ηλίθια που όλα τα έκανε από μίσος γιατί μισούσε την δικαιοσύνη, και ενώ ένιωθες ένας δέος κάτι απέναντί της, τελικά αντιλαμβανόσουν οτι είναι απλά κακιασμένη γιατί έχει χρόνια να κάνει σεξ. Και παπάρια, τους απεχθάνομαι τους σούπερ ήρωες, αλλά να ποτίσω έναν φόρο τιμής (κοντεύει να μαραθεί) στα παιδικά μου χρόνια, τότε που ήμουν μικρή και χαζή, σε αντίθεση με τώρα που είμαι μεγάλη και χαζή.

Αλλά υποτίμησα τους Κύπριους, η αλήθεια είναι. Δεν περίμενα να πατήσουν πόδι. Και επίσης αλήθεια είναι οτι παίζουν πολλά θέματα και μερικοί έχουν και κάποια δίκια να αναρωτιούνται και τώρα τί και γιατί και αν όχι οι Ευρωπαίοι μαφιόζοι γιατί οι Ρώσοι μαφιόζοι, και πώς ξέρουμε τί είναι καλύτερο για τους Κύπριους και διάφορα άλλα που κυμαίνονται από σημαντικές και σωστές ερωτήσεις έως παπάρες να είχαμε να λέγαμε γιατί είμαστε στραβοί και βολεύει και το απόκομμά μας να τα ισωπεδώνουμε όλα, άσε που συγχίστηκε και η τρικομματική με αυτά που κάνουν αυτοί οι αλήτες οι αναρχοκομμουνιστοσυριζαίοι Κύπριοι.

Το νου σας, ρεμάλια, μην ξανακούσω οτι κατηγορούμε τους ξένους για τα δικά μας προβλήματα και όλο οι άλλοι μας φταίνε και παπαριές ερωτήσεις τύπου ποιός παίρνει τα γαμωμέτρα η κυβέρνηση, ο Στούρνος ή η Τρόικα, θα πάρω το μπαζούκας της ζωγραφιάς του Μπάνκσι και θα σας ισωπεδώσω το χωράφι. Και ο μεγαλύτερος βλάκας μέχρι τώρα και αυτός ακόμα που ζούσε σε μια σπηλιά κάτω από τους υδρατάνθρακες του Αιγαίου (κάνω και δίαιτα και με κολάζετε) πρέπει να έχει καταλάβει οτι ΟΛΑ, τονίζω ΟΛΑ, τα γαμώμετρα, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, οι ιδιωτικοποιήσεις, τα ψεύτικα ελλείμματα του ΟΣΕ, η πώληση του κερδοφόρου ΟΤΕ, οι θάνατοι, οι αυτοκτονίες και τα πεινασμένα παιδιά, όλα ρε, όλα, ήταν παραγγελιά και αγενής χορηγία της Τρόικα.

Δε φταίει ο Μήτσος ο υδραυλικός που δεν έπαιρνε απόδειξεις, οι γαμωπολιτικοί που ψηφίζαν μερικά βλήματα φταίνε (μειοψηφία, μην ξεχνιόμαστε, όλοι μαζί υπολογίζοντας και αποχή ούτε 20% δεν πήραν), που τα έκαναν πλακάκια με την νούμερο ένα διεφθαρμένη πόρνη χώρα της Ευρώπης, την Γερμανία (δεν μιλάω για τους κατοίκους, για τις εταιρείες και την τσατσά τους την μαντάμα Μέρκελε και όλο το κακό συναπάντημα μιλάω), και τρώνε δις, δις από λεφτά δικά μας, Γερμανών, Ιταλών, Ισπανών και Πορτογάλων σε κότερα με τους φίλους τους τους τραπεζίτες. Και όχι, δεν τα φάγαμε μαζί, εγώ είμαι 48 κιλά και δούλευα από τα 18 μου και μετά από 10 χρόνια έπαιρνα λιγότερο από ένα χιλιάρικο, ούτε διακοπές δεν μπορούσα να πάω χωρίς την πιστωτική μου, και εσύ είσαι 520 κιλά κήτος υπο σκιά με 252 ακίνητα και κινητά, πώς τα φάγαμε μαζί που τον ακούγατε και συμφωνούσατε “ναί, δίκιο έχει, ποτέ δε θα γίνουμε Ευρώπη”. Τί τύπου Ευρώπη θέλεις να γίνεις πουλάκι μου? Η Ευρώπη του Σήμερου θέλεις να γίνεις? Όλα σε ιδιώτες, μισθοί για όλους 120 ευρώ εκτός από του ίδιου που θα είναι 25.000 ευρώ τον μήνα γιατί είναι μοναδικός, έχει χρυσαφένια μαλλιά και του αξίζει? Και να λιποθυμάνε παιδιά από την πείνα, να μην έχεις παιδεία και υγεία εκτός και αν είσαι αφοπλιστής?

Και εσύ ρε πουλάκι μου, κατά τα άλλα σύντροφε αναρχοκομμουνοσυριζαίε, είσαι λίγο μειωμένης αντίληψης ή μου φαίνεται? Βγαίνει το βλητόζωο (εχμ, ο σύντροφος ήθελα να πω) και λέει να μη χαιρόμαστε με το όχι της Κύπρου. Τί λε ρε, δεν πήραμε την έγκρισή σου, σόρι κιόλα. Δε ζούμε στην ιδανική κοινωνία που έχουμε όλοι στην φαντασία μας, ζούμε εδώ και μέχρι να καταφέρουμε να το αλλάξουμε, οτιδήποτε δίνει στους πολίτες να καταλάβουν οτι αυτοί έχουν την δύναμη, ή έστω οτιδήποτε μειώνει ή σταματάει την λαίλαπα, τις αυτοκτονίες και τον θάνατο, είναι κάτι θετικό, όπως και να το κάνουμε. Δεν υπάρχουν απόλυτα διλήμματα, υπάρχουν μάχες που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μας, αλλά η σημαντικότερη και τώρα και πάντα είναι να συνειδητοποιούν οι άνθρωποι οτι είναι πολίτες με δύναμη και όχι υποχείρια του κάθε πυροβολημένου μαλάκα. Μια βαθιά ανάσα. Αλλάζω παράγραφο.

Δεν είναι ούτε αμελητέο, ούτε αμελέτητο, φίλε μου, αυτό που συνέβη στην Κύπρο, για οποιονδήποτε λόγο και αν συνέβη, έδειξε σε πολλούς μπετόστοκους και σε μερικούς όχι μπετόστοκους αλλά που υπέμεναν όλο αυτό τον βιασμό, λες και δεν είχαν άλλη λύση, λες και ήταν φυσική καταστροφή τύπου έκρηξη ηφαιστείου, οτι αν θέλει ο κόσμος μπορεί. Οι Κύπριοι πέτυχαν μια συμβολική νίκη ενάντια στην παράνοια της Γερμανικής Ευρώπης που θέλει να διατάζει, να μαστιγώνει, να βιάζει φωνάζοντας “γάους” και εσύ να έχεις όλα αυτά, να έχεις και τους δικούς σου να σου λένε οτι μαζί τα φάγατε με το τετράπαχο κήτος και οτι δεν θα γίνεις ποτέ Ευρωπέος γιατί δε θέλεις να δώσεις όλη σου την φύση και να δολοφονήσεις τα εγγόνια σου, ώστε να έρθει η ανάπτυξη. Και έτσι, η μόνη σου λύση είναι, στα διαλείμματα μεταξύ βιασμού εσωτερικού και βιασμού εξωτερικού, να έχεις πάρει και εσύ ένα λίγο πιο μακρύ μαστίγιο για να αυτομαστιγώνεσαι. Καλά, εδώ που τα λέμε τις περισσότερες φορές πιστεύεις οτι εσύ ο ίδιος είσαι Ευρωπέος, αλλά όλοι οι άλλοι οι αχαϊρευτοι, όχι και τόσο, και σε κρατάνε πίσω και σε καταπιέζουν και δε σε αφήνουν οι κωλοχωριάτες να εκδηλωθείς και τέτοιες μαλακίες.

Όμως να μην τους παίρνει όλους η μπάλα. Ήμου(νι) λίγο άδικη τις προάλλες, δεν περιμένουν όλοι να τους αδειάσουν τους λογαριασμούς για να βγουν στους δρόμους. Και στην Ελλάδα έχουν γίνει και ωραία πράγματα και γίνονται συνεχώς. Υπάρχουν μαχητές με τα όλα τους και ας μην είναι πολλοί σε αριθμό. Ανήκω σε αυτούς που θα ήθελαν να είναι περισσότεροι και απορούν γιατί δεν είναι. Από την άλλη πώς να είναι με τέτοια πλύση εγκεφάλου και τόσα προβλήματα? Αλλά κάποτε να τελειώνουμε με τα ελαφρυντικά, δεν μπορεί να παθαίνεις 56 φορές το ίδιο πράγμα και για κάθε μία να λες οτι είναι μεμονωμένο περιστατικό. Πόσες φορές να ψηφίσεις Καραμανλοπαπανδρέου και να περιμένεις κάτι άλλο από αυτούς? Πόσες φορές αντέχεις να βλέπεις το ίδιο έργο όβερ εντ όβερ εντ όβερ και να περιμένεις άλλο τέλος? Κλισεδιά, το ξέρω, αλλά έτσι είναι. Όμως να μην αδικώ αυτούς που θυσιάζονται, που τρώνε ξύλο και χημικά και τους μαζεύουν στα μπατσικά και τους εκβιάζουν και τους απειλούν και τους δέρνουν στην χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία και άλλες τέτοιες αρχαιοελληνικές χαριτωμενιές. Δεν πρέπει να τους τσουβαλιάζω με τους υποτελείς ηλίθιους και σε αυτούς για όσα έκαναν οφείλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ ενώ στους δεύτερους ένα μεγάλο τίποτα.

Δε μπορούμε ακόμα σε αυτή τη χώρα να συζητάμε αν η ΓΟΜΑΡ είναι αριστερή, αν τα αυγά είναι ναζίδια και αν το μνημόνιο και οι μηνιαίοι σωτήρες θα μας σώσουν, κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε λίγο. Και η Κύπρος παρουσιάζεται σαν το 1ο όχι αλλά δεν είναι. Υπάρχουν από χώρες που διαπράγματεύονται λίγο εως και την Ισλανδία που τους έστειλε για σαλιγκάρια στην έρημο. Αλλά θάφτηκε λίγο και παρουσιάστηκε σαν κάτι άλλο από αυτό που είναι, τέλος πάντων τα γνωστά. Έστω, όμως, και σαν δεύτερο όχι, ας καταλάβουν κάποιοι ακόμα και τώρα, ακόμα και λίγο, οτι τζάμπα άφησαν την Γερμανία να βιάσει τον Ευρωπαϊκό νότο. Δεν υπήρχε λόγος, εκτός από την κερδοφορία κάποιων ιδιωτών υπερπλουσίων που μάζεψαν κι άλλο πλούτο γιατί έχουν κώλους με μεγάλη χωρητικότητα και γιατί η Γερμανία ήθελε να αποφασίζει για μια ήπειρο, γιατί η μαντάμα θεωρεί οτι είναι ο υπεργαλαξιάρχης ή κάτι τέτοιο και εμείς οι πτωχοί ανόητοι απλοί, μέτριοι, καθημερινοί άνθρωποι είμαστε βλάκες και κάποιος πρέπει να μας διαχειρίζεται.

Για να αναφερθώ και εγώ στους Ρώσους, όπως κάνουν όλοι οι άλλοι, να υπενθυμίσω οτι το κεφάλαιο και η μαφία δεν έχουν χώρα προέλευσης. Όλα τα κάνουν για την πάρτη τους και δεν βρίσκω καμία διαφορά μεταξύ Ρώσων μαφιόφοζων και Τρόικα, μεταξύ της μαντάμας Μέρκελε και του Πούτιν, μεταξύ Ρούσκα μπανκ και Γέρμαν μπανκ, και λίγες διαφορές μεταξύ του Χανς του μαφιόζου ενδιάμεσου που νοικιάζει υπαλλήλους χωρίς ασφάλιση με 300 ευρώ και του Μίσκα που νοικιάζει πουτάνες, και οι δύο βγάζουν λεφτά από τα κορμιά άλλων. Μην το μπερδέψεις με την θεωρία των άκρων, είμαι φανατική πολέμιός της, δεν λέω πουθενά οτι ο κομμουνισμός είναι ίδιος με το ναζισμό και τέτοιες μαλακίες, αυτά είναι κουτόχορτο για τα προβατάκια που βόσκουν αμέριμνα στο λιβάδι όσο ο βοσκός βιάζει την προβατινά τους στο μαντρί (πσς έχει λίγο βάθος αν σκεφτείς τη μαλακία που μου ήρθε, λέμε, το κεφάλαιο και η Τρόικα είναι ο βοσκός ο λαός είναι οι αμέριμνοι αμνοί της μεσαίας τάξης και η προβατίνα είναι οι εργάτες/εργαζόμενοι που βιάζονται, αλλά μόλις ψοφήσει από αηδία, θα βιάσει ο βιαστής και τους αμέριμνους αμνούς, δηλαδή έρχεται η σειρά σας νοικοκυραίοι, μπορεί να σφυρίζετε αμέριμνοι και να μασάτε το χορταράκι σας, αλλά θα σας βιάσουν και θα σας σφάξουν και εσάς, το παρακάνα, οκ λίγο βάθος είπα, δεν είπα οτι είμαι και ο Καντ και ας έχω κάντ, εντάξει, σκάω).

ΜΙκρή παρένθεση να κάνω, περί παραγωγής, που οι φίλοι μας οι Γερμανοί μας βρίζουν οτι δεν παράγουμε τίποτα και ζούμε “πάνω από τις δυνατότητές μας”. Χθες υπέπεσε στην αντίληψή μου ανακοίνωση για 60% επιδότηση (από τους φίλους τους Ευρωπέους καλέ, που θέλουν το καλό μας) για εγγεγραμμένους και νέους αγρότες, με την προϋπόθεση οτι θα παρατήσουν την αγροτική παραγωγή και θα ασχοληθούν με εμπόριο, υπηρεσίες και μεταποιήση. Και αυτό γίνεται χρόνια, δεν είναι καινούριο. Αλλά τώρα είναι πολύ καλό το τάιμινγκ, που οι αγρότες ζορίζονται και ο Σκάει τους προτείνει να μοιράζονται ένα τρακτέρ ανά χ αγρότες (δεν μας είπε πόσους και έχω αγωνία να δω τα μαθηματικά πίσω από αυτήν την μεγαλειώδη ιδέα, μιλάμε για τρελό εγκέφαλο, όχι μαλακίες) γιατί δεν έχουν λεφτά για βενζίνες και τέτοια. Έτσι, τους δίνουν οι ίδιοι οι φίλοι-φίδια Ευρωπέη, τα κίνητρα να παρατήσουν την πραγματική παραγωγή, να γαμηθούμε στις εισαγωγές και μετά να μας κατηγορούν οτι δεν έχουμε ούτε τους κατοίκους μας να ταίσουμε, πόσο άχρηστοι και χαραμοφάηδες είμαστε, πάρε ένα δάνειο, δεν έχεις παραγωγή, πάρε ένα μνημόνιο, δώσε δύο δάση να ισωπεδώσουμε και να δηλητηριάσουμε και όλες τις ΔΕΚΟ να βγάζουμε εμείς μύρια και εσύ να μην έχεις να πληρώσεις το νερό. Και να εισάγεις ντομάτες από την Γερμανία. Ή από όπου σε διατάξει η Γερμανία τέλος πάντων. Γάους, για, ρηχάειναι, γιαβόλ, νάιν, αουφίνταζιν.

Σας αγαπώ (κι άλλο ξύλο στους φασίστες),