Στάσου, έχουμε γλαρόσουπα, που πας καλέ, σου πεσε και η πούτσα

Άλλη μια καταπληκτική εβδομάδα ξεκινάει.

Να ανοίξω με κάτι ευχάριστο, αν όχι εντελώς γελοίο, τον pro-θυπουργός Σαμαράς, να μιλάει για ελληνικό DNA στην προσπάθειά του, και καλά, να φτιάξει έναν πόντο (to make a point, που λέμε και στο χωριό μου) για τον νεοναζισμό και τον αντισημιτισμό. Δηλαδή, είναι από αυτά τα καθημερινά περιστατικά, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν του γράφουν τα κείμενα σύντρολλοι, ή αν όντως είναι τόσο ηλίθιοι. Τείνω στο πρώτο, γιατί δεν μπορεί, είναι αδύνατον μετά από δισμύρια χρόνια εξέλιξης να υπάρχουν τόσο ηλίθιοι. Oh, WAIT!, μη φας, έχουμε μύγδαλα.

Και για να ξεπετάξω τον Κατίδη (μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό, στο είπα, σε φασίστα δεν κάθομαι με την καμία), θα αναφέρω μόνο οτι ελαφρυντικά δεν έχει, αν ξέρει να χαιρετάει ναζιστικά, ξέρει να χαιρετάει ναζιστικά. Αν δεν ήξερε, δε θα χαιρετούσε ναζιστικά, γιατί δεν θα ήξερε τί είναι. Απλό, νες πα? Για τους ηλίθιους που τολμάνε να συγκρίνουν αυτόν το “καημένο, χαζό, 20χρονο ποδοσφαιριστή” με τους φυλακισμένους “τρομοκράτες” (αυτή η λέξη πια έχει χάσει κάθε νόημα και μόνο μειδίαμα μπορεί να προκαλέσει), να θυμίσω οτι οι δε κακοποιήθηκαν αλά Γκουντάναμο, Άμπου Γκράιμπ και χειρότερα, ενώ αυτό το καημένο παιδί με το τόπι, είναι ελεύθερο έξω. Επίσης οι ίδιοι ηλίθιοι δεν αναγνωρίζουν οτι και οι άλλοι είναι παιδιά και μπορεί να έκαναν ένα λάθος. Όχι οτι έκαναν λάθος, αυτό που ήθελαν έκαναν, ακριβώς όπως και ο άλλος με το τόπι. Όλα τα άλλα είναι τσιχλόφουσκες κάτω από το θρανίο του Πριτέντερ, στο φροντιστήριο που κάνει ιδιαίτερα προπαγάνδας.

Πάντως, είναι κατάντια, ο μόνος θεσμός που καταδικάζει (ακόμα και αν το κάνει υποχρεωτικά, λόγω διεθνών κανονισμών) τον ρατσισμό, τον ναζισμό και την μαλακία, να είναι ο νούμερο ένα θεσμός μαλάκυνσης του πόπολου. Οτι μια μέρα θα ξυπνούσα, δηλαδή, και θα έλεγα “καλά που υπάρχει και η ΕΠΟ”, για οποιονδήποτε λόγο και με οποιονδήποτε τρόπο, δεν το περίμενα.

Αλλά μιας και ανέφερα θεσμούς μαλάκυνσης του ποπώλου, πού είναι οι φίλοι νεοφιλελέδες σήμερα καλέ? Μα να μη σχολιάσουν την κλοπή μέρους καταθέσεων των Τσιπρίων αδερφών? Να μη σχολιάσουν την αξιότιμη, εξοχότατη, μαντάμα Μέρεκελε και την ούμπερ νεοφιλελεύθερη απόφαση που πήρε, όχι καλέ μόνη της, ναί, δεν στην θίξαμε την τσατσά σου, να βάλει χέρι σε καταθέσεις ιδιωτών? Μα πού είστε βρε τρελόπαιδα? Ακόμα κανένας φοβερός εγκέφαλος δικός σας δεν βρήκε δικαιολογία να βγείτε να την παπαγιαλίσετε όλοι μαζί?

Και επειδή σας απαγάω βρε νεοφιλελεύθερα κρυφοναζίδια, κατά βάθος, όσο ο Σταλόνε ο γάτος μου απαγάει το καναρίνι τον Τουίτερ μου, με μια απάγη που φτάνει το πάθος, τόσο που λες θέλω να σε φάω από απάγη (αγάπη δεν το λες), να σας βοηθήσω – και σας δίνω την άδεια να το γράφετε παντού, μέχρι να το λιώσετε και να καταντήσει και αυτό τσιχλόφουσκα κάτω από το θρανίο του Πριτέντερ: “φταίνε τα παλιοκομμούνια της νεοφιλελεύθερης- καπιταλιστικής Κύπρου”, που το Γιουρόργιο (το γκρουπ σεξ εμείς έτσι το λέμε πλέον, πάλι στο ίδιο χωριό), ψήφισε ομόφωνα να κλέψει τις καταθέσεις των ιδιωτών.

Θα σας δώσω και έτοιμα τα επιχειρήματα, για να μην κουράζεστε, καταλαβαίνω οτι κάθε μέρα πρέπει να το κάνετε αυτό, για όλα τα θέματα, και που να προλάβετε κι εσείς. Άσε που οι καθένας σας έχει από μισό εγκέφαλο και μόνιμα πρέπει να κάνετε συμβούλιο από δύο και πάνω για να σκεφτείτε μια μαλακία που ένας οποιοσήποτε άλλος, νορμάλ και πλήρης εγκέφαλος, θα έβρισκε μόνος του. Αν και ο νορμάλ και πλήρης, μετά την μαλακία σκέψη θα αντιλαμβανόταν πόσο ηλίθια είναι και θα προσπαθούσε να το δει λογικά.

Παρ’όλα αυτά και επειδή τρόλλι γεννήθηκα και τρόλλι θα πεθάνω, θα σας βοηθήσω. Λοιπόν, για την αδερφή Τσίπρον φταίνε τα κομμούνια είπαμε. Φταίνε γιατί είχαν σπάταλο κράτος που ξόδευε περισσότερα από όσα έπαιρνε και τώρα ήρθε η ώρα όλοι αυτοί οι χαραμοφάηδες να πλερώσουν. Επιμείνετε οτι η Κύπρος είναι κομμουνιστική, ή “γιαλαντζί καπιταλιστική” εδώ και αιώνες και γι’αυτό δημιουργήθηκαν όλα τα προβλήματα. Αν σας δώσουν επιχειρήματα για το αντίθετο, αποκαλέστε τους “κομμουνιστές, σταλινικούς, απολειφάδια της ΕΣΣΔ”  ή έστω “αναρχοσυριζαίους μπάχαλους”. Αν δε θέλετε να υποπέσετε σε προσωπικές ύβρεις απαντήστε με υφάκι ολίγον υποτιμητικό, αλλά που συνάμα υποδηλώνει πως παραιτήστε από άφρουτες (fruitless, στο χωρίο, ξέρεις) συζητήσεις κενές περιεχομένου και ουσίας, αφού δε σας καταλαβαίνουν, κάτι σαν “ό,τι πείτε, παιδιά”, το “:)” μετά από αυτή την πρόταση είναι προαιρετικό, αλλά θα δώσει έναν αέρα υποτίμησης στο όλο ύφος σας και πιθανόν να κάνει τους πιο ανασφαλείς από τους συνομιλητές σας να ξανασκεφτούν την άποψή τους. Οι ασφαλείς θα αντιληφθούν οτι σας τελείωσαν τα επιχειρήματα και τον παίζετε, αλλά εσείς είστε αμετανότητο ψυχάκι, δε σας παίρνει από κάτω.

Αν κατηγορήσουν την εξοχότατη αφέντρα σας, απαντήστε πως ο Σόιμπλε, ο Όλι Ρεν και ο Άσμουσεν ήδη το δήλωσαν οτι η ίδια η κυβέρνηση Επιταφιάδη (αναάσταση, επιτάφιος, εξυπνακίστικες μαλακίες δικές μου, ακόμα να με μάθεις πια?) τα αποφάσισε αυτά και αυτοί της Τρόικα είναι αθώοι, δεν ήξεραν τίποτα, αυτοί είναι καλοί. Αν σας υπενθυμίσουν οτι αυτό ψηφίστηκε στο Γιουρόργιο, επιμείνετε οτι “αφού ο Σόιμπλε,΄Ολι και Άσμουσεν” έτσι είπαν, ποιόν θα πιστέψουμε εμείς?

Προσοχή, προσοχή, σε αυτό το σημείο μπορεί να σας υπενθυμίσουν οτι όλα αυτά συμβαίνουν σε όλη την Ευρώπη και έχουν συμβεί και σε άλλα μέρη του κόσμου, αλλά τέλος πάντων, τώρα για την γειτονιά μας μιλάμε, πώς είναι δυνατόν από τη μία ο ΓΑΠ να μας λέει προεκλογικά οτι “έτσι κάνει αυτή η ΔΝΤ, πάει σε μια χώρα και καταστρέφει παιδεία και υγεία” και από την άλλη μετά να φταίει μόνο το Γιωργάκη μας που τα έκανε πουτάνα? Μπορεί να σας ρωτήσουν “πώς γίνεται αυτά που αποφάσισε “σοσιαλιστική” (λολ) κυβέρνηση στην Ελλάδα, νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση στην Ελλάδα με πατερίτσα “σοσιαλιστές και λοιπούς αριστεροφανείς, ή που έστω, δηλώνουν αριστεροί, δεν χρειάζεται και να είναι”, τεχνοκρατική κυβέρνηση στην Ελλάδα, αριστερή και μετά δεξιά στην Κύπρον, αριστερή και δεξιά στην Αγγλία, δεξιά και δεξιά στην Ιρλανδία, Αριστεροκεντροδεξιά στην Πορτογαλία και Ισπανία, πουτάνα όλα μέσα στην Ιταλία, δεξιά, νεοφιλελεύθερη, τεχνοκρατική κυβέρνηση, πώς γίνεται τέλος πάντων όλοι αυτοί οι διαφορετικοί τύποι κυβέρνησης να έχουν κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα?”.

Εσείς θα κατηγορήσετε τον Σύριζα και το ΚΚΕ, το σπάταλο κράτος και τους δημόσιους υπαλλήλους που τρώνε με χρυσά κουτάλια εδώ και χρόνια και την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς (αν σας ρωτήσουν τί είναι αυτό, παραπέμψτε τους σε όλους τους κοινωνικούς θεσμούς, γενικά και αόριστα, χωρίς να αναφερθείτε στα σχολεία και νοσοκομεία που τόσα χρόνια εκμεταλλεύοντο οι αχαϊρευτοι. Οι πτωχοί τείνουν να περιμένουν πληρώνοντας τους φόρους τους να έχουν επιστροφές και κοινωνικά αγαθά, οι ανόητοι, δεν καταλαβαίνουν οτι οι φόροι είναι για να πηγαίνουν στους ιδιώτες και μετά να λέμε εμείς πόσο γαμάτος είναι ο ιδιωτικός τομέας).

Σημείωση 1:Μην χρησιμοποιήσετε την φράση “μαζί τα φάγαμε”, ειδικά αν αυτή την συζήτηση την κάνετε κατ’αηδίαν, γιατί η βλακεία έχει και όριά της και σε κάποια φάση θα την φάτε την σφαλιάρα και θα είναι και όλη δική σας.

Σημείωση 2:Σκίστε τα καλσόν σας, τα πουκάμισα και τις γραβάτες σας, χύστε αίμα, δάκρυα και ιδρώτα αλλά αλί, πρέπει να τους πείσετε οτι δεξιά, ακροδεξιά, σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ και Labor Αγγλίας, τεχνοκράτες και νεοφιλελεύθεροι δεν είναι ένα και το αυτό και ακριβώς το ίδιο προϊόν με άλλο ταμπελάκι. Θα φωνάζετε για τις διαφορές της κουλτούρας (έτσι αλλάζετε το θέμα και προκαλείτε συναισθηματικά αυτούς που επηρεάζονται από γυαλιστερά πράγματα και αποσυντονίζονται εύκολα, να συμφωνήσουν μαζί σας), αναφέροντας παραδείγματα κουλτούρας των άλλων λαών. Π.χ. “οι Γερμανοί είναι άλλο πράγμα, μην τους συγκρίνεις με εμάς, οι Γερμανοί πρώτα-πρώτα δεν αφήνουν τα περιστέρια να κουτσουλάνε όπου να’ναι, έχουν κανόνες και τους τηρούν”.

Αφού τους πείσετε για την σημείωση 2, επιμείνετε και τονίστε τις διαφορές κάθε χώρας. Μπορεί ο νεοφιλελευθερισμός είναι ίδιος παντού και μπορεί να λειτουργήσει παντού, αλλά τίποτε άλλο δεν είναι κοινό παντού, ούτε μπορεί να λειτουργήσει παντού. Μπορεί να σας φέρουν για παράδειγμα την Ισλανδία. Εσείς θα πείτε οτι η Ισλανδία είναι μικρή χώρα και δεν είχε σπάταλο κράτος. Αν σας πουν για άλλες ευρωπεηκές χώρες, πείτε οτι δεν είχαν τον δημόσιο τομέα της Ελλάδας (αποδείχτηκε οτι είχαν ίδιο και μεγαλύτερο, αλλά ευτυχώς για εσάς δεν το ξέρουν όλοι αυτό και οι λίγοι που το ξέρουν μπορούν να μπουν στην κατηγορία “συριζαίοι μπάχαλοι”, εύκολα και γρήγορα, αρκεί να τους αποκαλέσετε έτσι οι εσείς οι ίδιοι και η μεγαλειότητά σας). Αλλά τονίστε οτι μπορεί οι χώρες να έχουν διαφορές μεταξύ τους, όμως αυτό δεν τις εμποδίζει να είναι ακριβώς ίδιες στον νεοφιλελευθερισμό, αρκεί να έχουν κατοίκους που μαζεύουν τα κακά των σκύλων και να ξεκολλάνε τσίχλες από το πεζοδρόμιο, να σταματήσουν να είναι μίζεροι και να κλαίνε που δεν έχουν να ταϊσουν τα παιδία τους, ώστε να έρθει η ανάπτυξη και να βγούμε από αυτό το πελατολογικό κράτος στο οποίο πελάτες δεν είστε οι ίδιοι (γιατί στο ιδανικό, μόνο εσείς θα είστε, το ξέρουμε, αλλά χαλάλι γιατί σας αξίζει, είστε καλύτεροι από τους υπόλοιπους).

Αυτοί οι συνομιλητές, επίσης, έχουν την κακή συνήθεια να χρησιμοποιούν σαν επιχείρημα την κατεστραμμένη οικονομία της μαμάς Αμερικής. Σε αυτή την περίπτωση αλλάξτε κουβέντα αμέσως. Δεν μπορείτε καν να τα ρίξετε στον Ομπάμια. Τον πούλο. Γιατί μπορεί να είστε παρανοϊκοί, ψυχάκια και σχιζοφρενείς, αλλά μέχρι και εσείς πρέπει να αντιλαμβάνεστε πότε να το βουλώνετε. Μην το γαμάτε κιόλας. Όσο και να τρολλάρετε, κάποιες στιγμές πρέπει να σκύβετε και να φεύγετε. Μπορεί οι ίδιοι να έχετε πίστη στο μαγικό χέρι των αγορών, όπως έχουν και οι θρήσκοι στο μαγικό χέρι του θεού τους, αλλά πάρτε το απόφαση, μαγικά χέρια δεν υπάρχουν. Μπορεί εσείς να θέλετε να είστε πιστοί, αλλά η λογική και οι αποδείξεις δείχνουν στην αντίθετη κατεύθυνση. Στο κάτω-κάτω κάντε ένα μαυσωλείο του Φρίντμαν στο υπόγειό σας, βάλτε και φωτογραφίες της εξοχότατης, μαστίγια, ένα από αυτά τα μηχανήματα-γαϊδούρια που χρησιμεύουν στο να σας πηδάνε μηχανικά, γιατί ποιός άλλος είναι τόσο ανώμαλος να σας πηδήξει εσάς, και θα βρούμε εθελοντές να έρχονται να σας μαστιγώνουν. Και για να δείτε οτι υπάρχει πραγματικός αλτρουισμός, θα ερχόμαστε να το κάνουμε και τζάμπα ρε.

Ελπίζω να σας φάνηκα χρήσιμη. Τιμή μου να βοηθήσω το μεγαλοπρεπές, μοναδικό και γαμάτο νεοφιλελεύθερο σκουπίδι που κάνει γαργάρα ό,τι δεν τον συμφέρει και διαστρεβλώνει όλα τα υπόλοιπα προκειμένου να πείσει οτι δεν είναι ηλίθιος, κυρίως τον εαυτό του. Σε αυτή την προσπάθεια, συνήθως μοιάζει με ομοφοβικό καθίκι, που δεν θέλει να αντιληφθεί την πραγματικότητα και κάθεται στη γωνία και κατηγορεί όλους τους άλλους σαν κατώτερους. Θα τους έλεγες και χρυσαύγουλους, αλλά αυτά τα ούγκανα συνήθως έχουν μαλλιά και φοράνε κοστούμια, σε αντίθεση με τα άλλα ούγκανα.

Σαν μπόνους, να αναφέρω οτι πριν από λίγα χρόνια που τρολλάραμε κατα συρριζοήν στο φεισμπούκιον, μερίκοι κάφροι τρόλλαραν τσίπριους αδερφούς, πολλές φορές άσχημα και χωρίς λόγο, γιατί ήταν για τον πούτσο τρολλς και δεν είχαν ούτε ταλέντο, ούτε κάτι ουσιαστικό να πουν, άσε που τα χρυσαύγουλα γι’αυτούς ήταν δύσκολα (κοτάρες, έ κοτάρες). Το θέμα είναι οτι τότε ήταν η αρχή της κρίσης στην Ελλάδα και όσο φέιλ ήταν τα τρόλλια, τόσο φέιλ ήταν και κάποια από τα τσιπραδέρφια και έβριζαν αβέρτα τους κατά τ’άλλα αδερφούς τους Έλληνες, σαν τεμπέληδες και μαλάκες και οτι καλά να πάθουμε, αυτό μας αξίζει τέτοιοι που είμαστε, μας αξίζει η πείνα και ο θάνατος για να σωθεί η Ντόιτσε Μπανκ. Δεν τους κρατάω κακία, για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι οτι δεν αισθάνομαι συλλογική ενοχή για τίποτα. Ούτε μαζί τους τα έφαγα, ούτε επειδή έτυχε να γεννηθώ εκεί και όχι λίγο παραπέρα λέγομαι Ελληνίδα, ούτε γιατί με βάφτισαν χωρίς να με ρωτήσουν αν θέλω τον φασίστα, μισάνθρωπο και μαλάκα θεό τους. Τέλος πάντωνε, μερικά πράγματα δε τα επιλέγεις. Κυρίως δεν τους κρατάω κακία, γιατί και αυτοί, όπως πολλοί Ελλαδίτες, δεν έμαθαν ποτέ οτι όλοι είναι εν δυνάμει φτωχοί. Γιατί δεν ήξεραν σε ποιά τάξη ανήκουν, νόμιζαν οτι θα γίνουν και αυτοί νεόπλουτοι, αν δεν ήταν ήδη, και θα ζουν μια χαρά, χωρίς ποτέ κανείς να τολμήσει να τους πειράξει, γιατί αυτοί ήταν νομιμόφρονες νοικοκυραίοι. Και χωρίς καμία κακία και εκδικητικότητα μπορώ να πω τώρα στους συγκεκριμένους ηλίθιους “πάρτε τα σκουπίδια μου, ζώα, γιατί αρχίδια δεν έχω και το μουνί μου είναι πολύτιμο”.

Το πρόβλημα και των Ελλαδιτών και των Τσιπρίων αδερφών των είναι οτι αν δεν τους πάρουν όλες τις καταθέσεις δε θα κουνηθεί φύλλο. Έχουν άδικο οι φίλοι ψυχοπαθείς νεοφιλελέδες να τα ζητάνε όλα για όλα? Αφού τους τα δίνουν, μαλάκες είναι να σταματήσουν να ζητάνε? Εσύ κάποτε πλήρωνες φόρους για να έχεις αγαθά, τώρα πληρώνεις μόνο και ο Σήμερος ονειρεύεται την μέρα που θα στα παίρνει απευθείας, χωρίς σάλιο, τάχαμου πλειστηριασμούς και μαλακίες. Θα κάνει μια μπίζνα, θα είναι ο ενδιάμεσος και θα τρώνε όλοι οι ιδιώτες τα χρήματα των πολιτών, χωρίς να τους δίνουν ούτε υπηρεσίες ούτε μαλάκίες πίσω και οι πολίτες θα τους πλερώνουν κιόλα για της υπηρεσίες αμα λάχει. Για να καταλάβεις επακριβώς το όνειρο του νεοφιλελέ: εσύ θα πληρώνεις τρελούς φόρους σαν ιδιώτης πολίτης (αν είσαι επιχειρηματίας δε θα πληρώνεις τίποτα), ας πούμε ένα 60% του μισθού σου, που πρέπει να είναι 120 ευρώ -καθαρά- στην καλύτερη για να είσαι ανταγωνιστικός με την Κίνα, Ινδία και Βουλγαρία. Από αυτό το 60% εσύ περιμένεις να έχεις περίθαλψη, δρόμους, σχολεία, πανεπιστήμια, πάρκα, μετρό, ρεύμα, νερό, τέτοια πράγματα. Αλλά όχι, αυτά θα τα πληρώνεις έξτρα. Θα πληρώνεις για πάντα διόδια, φακελάκια νόμιμα ή παράνομα (μπορώ να επιχειρηματολογήσω οτι όλα είναι παράνομα φακελάκια, ακόμα και η πόρτα που πληρώνεις στο νοσοκομείο και δε σου δίνουν ούτε και μπύρα με την είσοδο), ιδιωτικά σχολεία, ιδιωτικά πανεπιστήμια, θα πληρώνεις εισιτήρια για τα ΜΜΜ 4-5 ευρώ (ε να μην πληρωθεί και ο ενδιάμεσος που έκλεισε τον ιδιώτη που κάνει έλεγχο εισιτηρίων και ο ενδιάμεσος που έκλεισε τον ενδιάμεσο που βρήκε το συνεργείο καθαρισμού?), δε θα έχεις δημόσιους χώρους (δεν ξέρεις καν τί είναι καλά-καλά) και θα πληρώνεις νερό και ρεύμα τα κέρατά σου*. Αν δεν έχεις, ψόφα, αυτό είναι το όνειρο του κάθε κατεστραμμένου νεοφιλελέ. Αρκεί να ζουν οι νεοφιλελέδες ενδιάμεσοι.

*Κάθε ομοιότητα με την πραγματικότητα που ζούμε, μόνο συμπτωματική δεν είναι και όσο καθόμαστε και το ανεχόμαστε, τόσο χειρότερα θα γίνεται.

Σας αγαπώ όλους (ξύλο στους φασίστες),