Ιδρυματοποιημένη μη αντίδραση

‘Οτι δεν έγιναν όλοι αντιφασίστες σε μια νύχτα είναι αλήθεια. Ότι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν οι διώξεις στους “εχθρούς τους κράτους” είναι αναμφισβήτητο. Ότι δεν αθωώνεται η εγκληματική κυβέρνηση Σάμαρass, οι συνεργάτες και τα τσιράκια της σε ΜΜΕ και αλλού, θεωρώ ανούσιο να το συζητάμε καν. Το οτι αυτοί που μαζεύτηκαν (όσο και να μείνουν μέσα ή ότι και να συμβεί στην συνέχεια) ήταν μόνο η αρχή και αυτό εννοείται. Το οτι την συνέχεια μπορεί να δώσει μόνο ο λαός οργανωμένος ενάντια στην παράνοια και τον φασισμό, αυτό και αν είναι δεδομένο. Ο ακύρηχτος ταξικός πόλεμος μπορεί αν νικηθεί μόνο από εμάς, δεν περιμένει κανείς από την φασιστική κυβέρνηση να κυνηγήσει τον εαυτό της, φαντάζομαι. Το κράτος δε θα μπορούσε, ούτε θα ήθελε, να σε σώσει από το κράτος, γιατί θα ακύρωνε την ύπαρξή του.

Δεν αφαιρούν όλα αυτά, ούτε στο ελάχιστο, από την υπέροχη στιγμή που μάζεψαν τους εγκληματίες και την ακόμα πιο υπέροχη στιγμή που διάφοροι ανόητοι, που ήθελαν να μπουν οι δολοφόνοι στη βουλή για να ρίξουν σφαλιάρες, κάνουν τις πάπιες με τρομακτική ανεπιτυχία, αφού ούτε τους εαυτούς τους δεν πείθουν. Είναι όμως υπέρχο να τους βλέπεις να ντρέπονται.

Κανείς μας δεν ξεχνάει ή παραβλέπει όλα τα υπόλοιπα που συμβαίνουν ταυτόχρονα. Αλλά σταμάτα μια στιγμή τη γκρίνια και τον ναρκισσιστικό ρεαλισμό σου να απολαύσεις την εικόνα του παιδοβούβαλου μέσα στην ζοχάδα. Δε θα σταματήσουν οι κρατικές και “νόμιμες” σκούπες, δολοφονίες και τα υπόλοιπα. Το κράτος δολοφόνος δε θα τσακιστεί εθελοντικά, το ξέρουμε, δεν είσαι ο φωτεινός παντογνώστης.

Μέσα στους νάρκισσους ρεαλιστές που κατέχουν την απόλυτη αλήθεια ενώ όλοι οι υπόλοιποι είμαστε ηλίθιοι που δεν καταλαβαίνουμε, μπαίνουν ξαφνικά και όλοι οι βλαμμένοι, πυροβολημένοι, μπερδεμένοι, συνωμοσιάκηδες, ημιμαθείς ηλίθιοι όλοι μαζί λένε “για στάσου, για περίμενε, κάτι άλλο υπάρχει εδώ”. Και καλά οι δεύτεροι, είναι αυτό που είναι. Εσύ γιατί παίζεις το παιχνιδάκι των κρυφοφασιστών, που δεν εμπιστεύονται κανέναν και δεν είναι σίγουροι για τίποτε, έτσι γενικά και αόριστα, πετώντας μέσα σε αυτούς τους πάντες? Το μαζικό μπέρδεμα που προκαλούν αυτές οι απόψεις εξυπηρετεί μόνο το κράτος και το παρακράτος. Σε αυτούς τους πάντες μπαίνουν ακόμα και οι αντιφασίστες οι ίδιοι, υπ’όψιν, αλλά εννοείται συμπεριλαμβάνοναι και οι κομμουνιστές, οι συριζαίοι, για να μην πάω σε φαιδρότητες τύπου νεφελίμ, σιωνιστικά λόμπι κλπ.

Δηλαδή μου κάνει εντύπωση που οι ρεαλιστές έχουν ακριβώς την ίδια σκέψη με τους κρετίνους φασίστες. Αν δε σε ενοχλεί εσένα, κανένα πρόβλημα. Κάποιους μας ενοχλεί βρε παιδί μου να συμφωνούμε μαζί τους και να τους βοηθάμε και από πάνω.

Το παιχνιδάκι καπνού και καθρεφτών παίζεται με επιτυχία σε πολλά σινεμά, μάλλον από την γέννηση της έννοιας του κράτους και της θρησκείας. Σε βιάζω και μετά κάνω οτι σε προστατεύω, σε εκβιάζω και μετά σου λέω οτι είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι σου λέω. Σε τιμωρώ, αλλά σε αγαπάω. Σε εκπαιδεύω να μην αντιστέκεσαι και να μισείς όσους το κάνουν. Και ακόμα και όταν κάνω μαλακία, ή όταν έχω σκοπιμότητα να κάνω κάτι που πιθανά θα σου δώσει πάσα να με πετάξεις ή να αποδράσεις, δεν το κάνεις. Γιατί είσαι πλέον ιδρυματοποιημένος, εκπαιδευμένος να μη μου αντιστέκεσαι ποτέ.

Αυτό που έκανε ο Σάμαρass δεν το έκανε ούτε από την αγάπη του στη δημοκρατία, ούτε από την αγάπη του στο λαό, ούτε επειδή δε θέλει άλλες δολοφονίες. Έρχονται καινούρια μέτρα που θα φέρουν και άλλες κρατικές δολοφονίες και αυτοκτονίες και μίσος και ρατσισμό. Έρχονται διώξεις σε αριστερούς και όποιον πάρει ο χάρος.Είναι δεδομένο οτι το έκανε για τους δικούς του λόγους. Εμείς όμως πρέπει και μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την συγκυρία και να ξεχέσουμε και τον τελευταίο κρυφοφασίστα.

Πρέπει να τους βουλώσουμε μια και καλή αυτούς τους μετριοπαθείς, νομοταγείς νοικοκυραίους που κάνουν τους καλούς οικογενειάρχες και καλούς χριστιανούς και χαίρονται με τις δολοφονίες αθώων. Ο ρατσισμός και φασισμός τσακίζεται πιο εύκολα κατά την γέννησή του ως διαμόρφωση άποψης, σε αυτή την περίπτωση. Θέριεψε, γιατί νομιμοποιήθηκε μέσα από την εξαθλίωση και την κατακόρυφη πτώση του επιπέδου από όλες τις απόψεις. Θέριεψε γιατί πολλούς μας έπιασε στον ύπνο. Αντί να βρίζουμε πατόκορφα τα κριφοναζίδια παντού, κάναμε υποχωρήσεις, γιατί ήταν τα αφεντικά μας, οι συνάδελφοί μας, οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας και δε θέλαμε ή δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε αποφασιστικά.

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρότερη, η μητέρα της κολλητής μου πολύ συχνά όταν πήγαινα και συζητούσαμε πήγαινε την συζήτηση στους μετανάστες, τότε Αλβανούς και Γεωργιανούς και πόσο τεμπέληδες και άχρηστοι και εγκληματίες είναι. Φυσικά αγγνοούσε πλήρως οτι μιλούσε σε μετανάστρια και αυτά που έλεγε μπορεί να με στεναχωρούσαν. Με προβλημάτιζε όμως, οτι έβλεπε συγκεκριμένα προβλήματα σε συγκεκριμένες φυλές, ενώ αν της συνέβαινε κάποιο περιστατικό με Έλληνα, τότε μόνο γινόταν προσωπικό το θέμα αντί για φυλετικό. Ήταν ο Θανάσης ο μαλάκας (όντως μαλάκας) και οι Αλβανοί οι κλέφτες (ο ένας στους 5000 και δεν είχε καν προσωπική εμπειρία, κάπου το είχε ακούσει). Μετά το έπαιζε και καλή χριστιανή και πήγαινε στην εκκλησία της γειτονιάς ρούχα για τους φτωχούς. Ήταν μαλάκω του κερατά, αλλά ο τζίζας συγχωρεί και θα πάει στον παράδεισο για τις καλές τις πράξεις. Το λες και δωροδοκία/εξαγορά/ανταλλαγή. Τέλος πάντων, τότε αν αυτή είχε έναν άνθρωπο να την συνεφέρει, να της μιλήσει λογικά και συναισθηματικά, να της εξηγήσει, να την επαναφέρει στη γη, ίσως τότε και αυτή να μην μεγάλωνε το παιδί της για να γίνει καριόλα κρυφοφασίστρια (δεν την βρίζω πισώπλατα, μη βιαστείτε να με κατηγορήσετε για κατίνα, έκοψα παρέα μαζί της στις προηγούμενες εκλογές, όταν δήλωσε και αυτή οτι τα ναζίδια μόνο καλό μπορούν να κάνουν μέσα στη βουλή, αδιαφορώντας για το οτι μπορεί να απελάσουν την παιδική κολλητή της).

Γι’αυτό σου λέω, άσε την κλάψα, διαχώρισε την σκέψη σου από αυτή του κρυφοφασίστα, τώρα είναι η στιγμή να προσπαθήσουμε περισσότερο. Να βγούμε στους δρόμους περισσότερο, να γράψουμε περισσότερο, να συζητήσουμε μεταξύ μας περισσότερο. Να μην αφήσουμε να ξεχαστεί και να περάσει έτσι. Να μη δεχτούμε την γρήγορη αποφυλάκισή τους και τα ναζάκια της δικαιοσύνης. Να μη δεχτούμε ποτέ ξανά γνωστό μας να μας πει οτι οι φασίστες είναι καλά παιδιά και ναί μεν, αλλά… Αυτό το αλλά να το ξεσκίσουμε επιτέλους. Να μην υπάρχει αλλά. Να απαντάμε άμεσα και αποφασιστικά στο αλλά.

-Ναί είναι δολοφόνοι, αλλά περνάνε γριες απέναντι. Ναί είναι αντισυστημικοί, αλλά χρηματοδοτούνται από επιχειρηματίες, εφοπλιστές, καναλάρχες και την εκκλησία.

-Ναί είσαι μαλάκας, αλλά είσαι μαλάκας.

Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Και ίσως, ίσως να μειώσουμε τα ποσοστά αυτών που είναι έτοιμοι να αποδεχτούν τις παράνομες διώξεις που έρχονται τώρα. Θα είναι ακόμα και αυτό ένα κέρδος. Ίσως κάποιοι από αυτούς που τώρα το βούλωσαν και σκέφτηκαν πόσο μαλάκες ήταν, ίσως να σκεφτούν λίγο παραπάνω στην επόμενη φάση που έρχεται και θα είναι σκοτεινή και δύσκολη. Αποδεικνύεται από το γεγονός οτι ξεκίνησαν από το μάζεμα των συνεργατών τους, των χρυσαύγουλων, προφανώς για να ανοίξουν το δρόμο για την αριστερά και για να φαίνονται αποφασισμένοι να πατάξουν το έγκλημα στα αφεντικά τους στην ΕΕ και στον υπόλοιπο πλανήτη. Και θα χρειαστούμε όλοι, σαν κοινωνία, όλη τη βοήθεια που μπορούμε να έχουμε. Αλλιώς θα μας ισωπεδώσουν. Καλά ξεμπερδέματα.

Σας αγαπώ όλους (ξύλο στους εναπομείναντες φασίστες),