36 ημέρες τυφλή αδικαιοσύνη

Ποτέ δεν καταλάβαινα γιατί θεωρούν θετικό οι άνθρωποι το οτι “η δικαιοσύνη είναι τυφλή”. Μάλλον θέλουν να πουν οτι δεν κοιτάζει ποιός είσαι και τους βλέπει όλους ίσους. Αλλά το οτι κάποιος είναι τυφλός δεν εξασφαλίζει, ούτε προϋποθέτει, οτι είναι και δίκαιος, ή νόμιμος, ή ηθικός. Είναι απλά τυφλός. Μπορεί να έχει τα ίδια ελαττώματα και αναπηρία με ένα χρυσαύγουλο, κατά τ’άλλα. Και συνήθως έχει. Γιατί ανάπηρος δεν είναι αυτός που είναι τυφλός, κουτσός, ή έχει διανοητική υστέρηση. Ανάπηρος είναι ο φασίστας στην ψυχή, αυτός που νομίζει οτι είναι ανώτερος επειδή είναι ένας από τους χιλιάδες που το σύστημα έχει επιλέξει να δώσει λίγη εξουσία, για να τρέχουν από πίσω του σαν καλά σκυλιά που είναι.

Στην πραγματικότητα, θα μου πεις, η λέξη ανάπηρος θα πει αυτό ακριβώς που ανέφερα οτι δεν σημαίνει. Όμως όλοι χρησιμοποιούν τις λέξεις σύμφωνα με τους ορισμούς που γουστάρουν (χθες είδα έναν που όριζε την λέξη “χίπστερ” ως “αναρχικός”, μα τον Τουτάτις). Όπως την λέξη “παράλογος”, που ο κάθε πικραμένος, ημιμαθής, αυτοσήμαντος, ψυχοπαθής νεοφιλελέρας τη χρησιμοποιεί για να εκφράσει οτι κάτι δεν του αρέσει προσωπικά και δεν τον συμφέρει, ή οτι η παρανοϊκή ιδέα που του ήρθε χθες στην τουαλέτα είναι οτι καλυτερότερο έχεις ακούσει ποτέ σου, αλλιώς είσαι παράλογος και βλάκας. Και όμως, Τζημεροβραδιασμένε οπαδέ της βλακείας, σύμφωνα με τα όλα τα δεδομένα, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, εξελικτικά κ.α., οι άνθρωποι μόνο με συνεργασία και αλληλεγγύη επιζήσαμε σαν είδος. Δεν γουστάρετε δεδομένα, το ξέρω, αλλά έτσι είναι όσο και να χτυπιέστε. Εκτός από χιμπατζήδες, που είστε εσείς, υπάρχουν και Μπονόμπο, που είμαστε εμείς. Και όσο θα τσιρίζεις οτι είναι στη φύση σου να είσαι ψυχοπαθής μισάνθρωπος, παρτάκιας και δολοφόνος, τόσο θα υπάρχουν παιδιά που θα μοιράζονται το έστω και λιγοστό φαγητό τους με τους φίλους τους. Γιατί έτσι είναι, μαλάκα μου, είτε σου αρέσει είτε όχι, υπάρχει και αυτή η πλευρά στους ανθρώπους και σε πολλούς υπερισχύει.

Μίνγουαϊλ, στην Ελλαδάρα που είναι στα πρόθυρα του φασισμού, στα νύχια του απολυταρχισμού, στο παρα πέντε της εκτροπής και άλλα τέτοια χαριτωμένα, ένας άνθρωπος κρατείται χωρίς δίκη 30 και μήνες. Ταυτόχρονα αφήνονται ελεύθεροι ναζιστές δολοφόνοι, μπάτσοι πρεζέμποροι, υπουργοί που ψήφιζαν νόμους για να σώσουν τα τομάρια τους, αφού μοίραζαν πακέτα στους φίλους τους τους τραπεζίτες, η δημόσια τηλεόραση έκλεισε με τσαμπουκά, βασανίζονται κρατούμενοι, υπουργουποιούνται όλα τα αντικοινωνικά αρρωστάκια της κοινωνίας, τα αυγά είναι στη βουλή-τσίρκο και τόσα άλλα που αν κάτσεις να τα σκεφτείς θα πάθεις λουμπάγκο στον εγκέφαλο. Και όλα αυτά είναι στο παραπέντε, στα νύχια και στα πρόθυρα. Ακόμα πολλοί δεν τολμάνε να πουν όλη την αλήθεια. Ίσως γιατί προσπαθούν να την αποτρέψουν με αυτό τον τρόπο, ίσως και να είναι γουίσφουλ θίνκινγκ. Δεν ξέρω τί ακριβώς είναι και που οφείλεται, ξέρω οτι δεν βλέπουν μπροστά τους και όταν θα δουν, θα είναι αργά για όλους.

Αν έχεις χούντα, όχι οτι έχουμε βρε, έτσι ένα παράδειγμα τυχαίο βρήκα, 20 χρόνια, και το αντιληφθείς στο 18ο έτος, καταλαβαίνεις οτι είναι λίγο αργά για να κάνεις το οτιδήποτε. Και εσύ, καλέ μου, δεν πουλάς τσίχλες. Είναι η δουλειά σου, υποτίθεται, να βλέπεις τί συμβαίνει και να γράφεις γι’αυτό. Αν σου πάρει 18 χρόνια να το δεις, ή να το πεις, ζήτω που καήκαμε. Και υπάρχουν κάποιοι που το λένε ή το γράφουν, αλλά είναι λίγοι και έτσι μπορούν να περιθωριοποιούνται και όπως συνήθως να χαρακτηρίζονται γραφικοί και ανόητοι. Χρειάζεται όλοι -όλοι- να μιλήσουν γι’αυτό, ανοιχτά, 3-4 χρόνια πριν. Γιατί στο μεταξύ οι άλλοι κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι, όσο μερικοί από τους νορμάλ είναι αγουροξυπνημένοι και δε βλέπουν τη χούντα και τον θάνατο, από την τσίμπλα στο μάτι.

Ο Σακκάς είναι το τελευταίο από τα θύματά αυτού του εκτρώματος που ακόμα επιμένετε κάποιοι να χαρακτηρίζετε δημοκρατία. Μόνο χρονικά τελευταίο, θα υπάρξουν πολλοί ακόμα. Και θα υπάρξουν γιατί όσο ο Σακκάς αργοπεθαίνει στη δημοκρατία, εμείς συζητάμε αν είναι σύμβολο ή όχι και τί συμβολίζει, αν ήταν ένοχος ή όχι και άλλα άσχετα. Επίσης θα υπάρξουν και άλλα θύματα γιατί η κοινωνία είναι πολύ απασχολημένη να κανιβαλίζει και τους λίγους τελευταίους που έχουν μισθό.

Η ανθρωποφαγία είναι αποκτηθείσα γεύση, όπως λέμε στην μαγειρική, για τα δύσκολα φαγητά που τα συνηθίζεις δύσκολα. Παίρνει χρόνο να μισήσεις, σχεδόν μια ζωή. Μερικοί χιμπατζήδες, είπαμε, γεννιούνται έτσι, αλλά πολλοί άλλοι αν μεγάλωναν φυσιολογικά, με παιδεία και σε κοινωνία, δε θα ήταν έτσι. Γιατί είναι παράλογο να είσαι έτσι. Είναι παράλογο να νιώθεις οτι μόνο σε εσένα αξίζουν όλα, οτι είσαι καλύτερος και ανώτερος και οτι τα παιδιά του γείτονά σου πρέπει να πεθάνουν επειδή εσύ είσαι κάφρος και μισάνθρωπος. Είναι παράλογο να πιστεύεις οτι όλη η κοινωνία πρέπει να σε υπηρετεί με καταναγκαστική εργασία και σε συνθήκες εξαθλίωσης, επίσης, γιατί είσαι και πολύ γαμάτος και μόνο σε εσένα αξίζει να παίρνεις μισθό με τον οποίο θα μπορείς να φας, να διαβάσεις, να βγεις και να ζήσεις τέλος πάντων. Ιδανικά να έχεις και ένα κότερο, γιατί είπαμε, είσαι γαμάτος.

Τα παιδιά της από πάνω, αυτά τα τσογλάνια που έχουν το θράσος να παίζουν στην είσοδο της πολυκατοικίας, που έχουν το θράσος να μη φοβούνται, να σκέφτονται και να γελάνε κιόλας! (αν είναι δυναμόν, τζίζους κράιστ), αυτά πρέπει να εξαφανιστούν. Που τολμάνε κιόλας να παίζουν, αντί να δουλεύουν  τα παλιόπαιδα. Εσύ είσαι δυστυχισμένος, δεν βγάζεις τα εκατομμύρια που αξίζουν μόνο σε εσένα, αυτά πώς τολμάνε πως να είναι ευτυχισμένα. Και η μάνα τους είναι από αυτές τις προνομιούχες τις νοσοκόμες που αλλάζουν πάνες, παίρνουν αίματα και ξεγεννάνε την γυναίκα σου και αντί να σε προσκυνάνε που τους επιτρέπεις να σε υπηρετούν, θέλουν και μισθό, οι τεμπέληδες διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Γιατί οι άλλοι που διδάσκουν τα παιδιά σου? Αυτοί να δεις ρε, κρεμάλα θέλουν κανονικά. Έχουν την τιμή να είναι με τα δικά σου τα γαμάτα παιδιά, αυτά τε τέρατα ευφυίας και ομορφίας, για τόσες λίγες ώρες την ημέρα. Κανονικά έπρεπε να θέλουν να είναι μαζί τους 12ωρα, αδιάκοπα. Έτσι, γιατί είναι γαμάτα τα δικά σου τα παιδιά. Και αυτοί οι δάσκαλοκαθηγητές είναι ρεμάλια, τεμπέληδες που δεν αναγνωρίζουν το μεγαλείο σου και των απογόνων σου. Κανονικά έπρεπε να μπορείς να τους απολύσεις κιόλας. Ο, γουέιτ.

Και ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημα? Ο Σακκάς είναι εργαλείο τους. Θέλουν να σου αποδείξουν από τώρα οτι οι ψευδαισθήσεις σου περί δημοκρατίας, ισονομίας, δικαιοσύνης και τέτοια, τελείωσαν. Κατάφεραν σε πολύ λίγα χρόνια να βγάλουν από τον κάθε καμμενοπικραμένο όλα του τα άρρωστα ένστικτα, να τα νομιμοποιήσουν και να τα κάνουν κοινωνική νόρμα. Αν δεν είσαι φασίστας, είσαι εχθρός του έθνους. Αν έχεις πολλά λεφτά, είσαι φίλος του καθεστώτος. Αν επικρίνεις, θα πεθάνεις. Αν συμφωνείς. μπορεί να επιβιώσεις.

Ο Σακκάς θα πεθάνει, ή στην καλύτερη θα καταστραφεί για πάντα και εμείς ακόμα θα συζητάμε αν είναι ένοχος, αν πρέπει να συζητάμε γι’αυτόν και αν είναι σύμβολο. Και σε κάθε περίπτωση, οι πολλοί δε δίνουν δεκάρα. Μπορεί και να αισθάνονται ασφαλείς. Εξάλλου οι ίδιοι, ή τα παιδιά τους, ποτέ δε θα έφταναν σε αυτή την θέση. Είναι καλά σκυλιά και κάνουν όλα όσα τους λένε τα καθεστωτικά μέσα, ανάλογα με τον αποδιοπομπαίο τράγο της ημέρας. Αν είναι οι μετανάστες, οι δημόσιοι υπάλληλοι γενικά, οι Δεητζήδες, οι δάσκαλοι, οι οροθετικές, οι αναρχικοί, η δημόσια τηλεόραση, ή οποιδήποτε άλλοι, λίγη σημασία έχει. Το θέμα είναι οτι μαζί τα φάγαμε, φταίμε όλοι, εκτός από αυτούς που δεν είσαι εσύ και φταίνε περισσότερο και επιτέλους πρέπει να τελειώσει αυτή η κατάσταση με τα δωρεάν -και καλά, γιατί τα πληρώνεις με τους φόρους σου, μπετόβλακα- προνόμια του κοινωνικοί κράτους και τέτοια.

Όχι οτι είχαμε κοινωνικό κράτος, δωρεάν παιδεία, υγεία και τέτοια. Αλλά ήταν ελάχιστα καλύτερα και αντί να τα διορθώσουμε, τα καταργήσαμε τελείως. Όταν τα παιδιά σου θα πεθαίνουν και εσύ σαν τον ζήτουλα θα παρακαλάς στις ιδιωτικές κλινικές να το σώσουν, όταν θα απολυθείς και εσύ ο ίδιος, όταν και η 4μελής οικογένειά σου θα έχει συνολικά εισοδήματα 300 ευρώ τον μήνα και τα παιδιά σου δεν έχουν βιβλία ή και σχολεία, μην κλαίγεσαι όμως. Μαζί τα φάγατε, καλά να πάθετε, όπως έλεγες και για τους άλλους, αφού δεν ήσουν εσύ, τί σε ένοιαζε, δίκιο είχαν.

Ο Σακκάς, μαζί με τους ανθρώπους που αυτοκοτονούν καθημερινά, μαζί με τους μικρούς καθημερινούς βιασμούς που υφίστανται οι ζωντανοί εναπομείναντες, μαζί με τις οροθετικές, τα παιδιά που βασανίζονται στα αστυνομικά τμήματα, τους δημοσιούς υπαλλήλους που εξυβρίζονται καθημερινά, τους ιδιωτικούς που δέχονται από εξευτελισμούς μέχρι απολύσεις μετά από μήνες απλήρωτης εργασίας, μαζί με τους μετανάστες που μαχαιρώνονται στους δρόμους, τον ανοιχτό και απελευθερωμένο πια ρατσισμό, την απώλεια της έννοιας των λέξεων, την αναγωγή σε υπέρτατες αξίες του ατομισμού, του μισανθρωπισμού, της μισαλλοδοξίας και της παράνοιας και όλες τις μικρές ή μεγάλες καθημερινές ήττες κάθε έννοιας του ανθρωπισμού και της λογικής, όλα αυτά είναι σύμβολα της μαζικής και άμεσης φασιστοποίησης της κοινωνίας, της νομιμοποίησης της χούντας και την επίσημη είσοδό μας σε πολύ σκοτεινούς και άσχημους καιρούς.

Οι αδιάφοροι, δήθεν απολιτίκ, χρήσιμοι ηλίθιοι ή άχρηστοι σκατάνθρωποι που προσπαθούν να σε πείσουν οτι ο κανιβαλισμός είναι ο μόνος τρόπος να επιβιώσεις, αυτοί νομίζουν οτι θα ξεφύγουν από τη μηχανή του κιμά και θα ανταμοιφθούν για τις υπηρεσίες τους. Πιστεύουν, αντίθετα με όλα τα δεδομένα, οτι θα γλιτώσουν, οτι ίσως να είναι οι επόμενοι προνομιούχοι αυτοσήμαντοι κοτεράδες, αλλά και αν δεν είναι σίγουρα θα είναι καλύτερα από αυτούς τους ηλίθιους που τολμάνε να αντισταθούν στην παράνοια. Έλα όμως που ξεχνάνε οτι οι κανίβαλοι, όταν πεινάνε, τρώνε μέχρι και τα παιδιά τους τα ίδια, θα κωλόσουν στους χρήσιμους ηλίθιους? Στους καιρούς που έρχονται θα χρειάζονται πολλές θυσίες στο κωλοσέο του καθεστώτος. Ίσως να είναι οι επόμενοι πολιτικοί κρατούμενοι που θα μείνουν στη φυλακή για 30 μήνες χωρίς δίκη. Και τότε κανείς δε θα έχει την διάθεση να τους υπερασπίζεται. Θα είναι πολύ αργά για όλους.

Εγώ πάντως θα περιμένω σε 2-3 χρόνια και μετά από χιλιάδες δολοφονίες, αυτοκτονίες, εκτροπές και πολιτικούς κρατούμενους, όταν η γενοκτονία θα είναι στα χάι της και θα έχουν χαριστεί και τα τελευταία απομεινάρια της δημόσιας περιουσίας των ανθρώπων σε διεφθαρμένους ιδιώτες-βδέλλες του δημοσίου χρήματος και συμφέροντος, να διαβάσω οτι μπορεί και να μη ζούμε σε σούπερ ουάου δημοκρατία και να έχει και μικρά ψεγάδια, όχι τίποτε ανησυχητικό, μη χαλάσουμε και τον ύπνο του Θανάση, έτσι κάτι μικρά να είχαμε να λέγαμε.

Απογοήτευση ρε. Το πόσο εύκολα μας χειρίζονται είναι αδιανόητο. Όχι παράλογο, γιατί έτσι μας εκπαιδεύουν από μωρά. Αλλά αδιανόητο είναι σίγουρα το πως οι άνθρωποι δέχονται να στρέφονται εναντίον των ίδιων των εαυτών τους, ακόμα και των παιδιών τους, για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα άλλων. Ευτυχώς υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως οι Τούρκοι, οι Αιγύπτιοι και οι Παλιαστίνιοι, για παράδειγμα, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότεροι, αλλιώς δεν υπάρχει ελπίδα.

Αλληλεγγύη ρε. Αλληλεγγύη στον Σακκά, στις οροθετικές, στους μετανάστες, σε όλους όσους την έχουν ανάγκη.

Οι υπόλοιποι να φάτε ο ένας τον άλλο μπας και χορτάστετε ποτέ, αχόρταγοι, άπατοι βοθράνθρωποι που ούτε σε τί κόσμο αφήνετε τα παιδιά σας δε σας νοιάζει. Κάποτε τα ελαφρυντικά της πλύσης εγκεφάλου που δέχεστε από μωρά, εξαντλούνται. Κάποτε, έστω και για λίγο, πρέπει να νιώσετε. Κάποτε πρέπει ο κανιβαλισμός να γίνει παράνομος ή έστω παράλογος. Γαμώ την αχορτασίλα σας ρε. Που είστε ικανοί να σκοτώσετε τη μάνα σας για μια φεράρι. Τί ξεφτίλα ύπαρξη είναι αυτή, πώς ζεις με τον εαυτό σου ρε μαλάκα. Δεν ξερνάς το πρωί που βλέπεις τη μάπα σου στον καθρέφτη? Πώς μπορείς να δέχεσαι να ζεις σαν υπάνθρωπος μπαμπουίνος, ρε αυτοσήμαντη μετριότητα? Πώς μπορείς να συζητάς αν είναι ένοχος ένα άνθρωπος που δεν έχει δικαστεί ποτέ και που κάνει απεργία πείνας 36 ημέρες ρε τιποτένιε μπετόβλακα? Πόσο ανώμαλη είναι αυτή η κοινωνία που σου επιτρέπει να αναπαράγεσαι ελεύθερα και να κρατάς τους απογόνους σου και να τους κάνεις σαν τη σκατόφατσά σου? Πόσο σημαντικό είναι το ότι δεν έχεις το τελευταίο λάπτοπ, όταν ο άλλος πηδάει από το μπαλκόνι να αυτοκτονήσει ή αυτοπυροβολείται στο Σύνταγμα? Και για ποιό Σύνταγμα μιλάμε ακόμα, ρε ελεεινέ σχιζοφρενή υποκριτή που κάνεις πως σέβεσαι τους θεσμούς, την τάξη και τον νόμο, εκτός αν αφορά εσένα τον ίδιο, ή αν έχει να κάνει με όποιον διαφωνείς ή δε σου γεμίζει το μάτι. Κανίβαλοι.

Απελπισία. Αηδία. Σκατά στους κανίβαλους. Που να σας φάνε τα παιδιά σας για το καινούριο μοντέλο κινητού. Αυτό αξίζει και σε εσάς και στα παιδιά σας.