Ντοντ μπι ε ντικ

Σήμερα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ημέρα. Συνέλλαβαν τον παπάριο χοντρομπαλά και την συμμορία του, όσο περνάνε μέτρα με επιπλέον μειώσεις μισθών, συντάξεων και άλλα δολοφονικά και ενώ έκαναν ντου σε άλλη μια κατάληψη.

Αλλά οι μαφιοζορατσιστοναζίδες μπήκαν, έστω και για λίγο, στην άκρη. Για όσο κρατήσει, που είναι και στο χέρι μας δηλαδή (θα σου εξηγήσω την γνώμη μου παρακάτω), αποφάσισα να το απολαύσω.

Παίζει το θέμα του γιατί έγινε όλο αυτό, γιατί δεν είναι ούτε σύνηθες, ούτε ακριβώς λογικό οι φασίστες να συλλαμβάνουν τους ναζίδες. Το έκαναν για να πάρουν λίγο τα πάνω τους στη ΝΔ, γιατί ο Σύριζα τους περνούσε? Γιατί οι όβερλορντς μάλωσαν τον Γαϊδαρά που άφησε τα σκυλιά του τόσο ελεύθερα, που το παράκαναν? Εξάλλου έτσι αμαυρώνεται και η εικόνα της Γερμανίας/Ευρώπης, που τόσο μας αγαπάνε και είναι φίλοι μας οι Γερμανοί και τώρα καλέ, βγαίνουμε από την κρίση, έχουμε πλεονάσματα, λέει, η ανεργία από αύριο θα είναι 2% και γενικά θα τρώμε με χρυσά κουτάλια, πίνοντας μοχίτος στις πισίνες, δίπλα από τα εξωτικά μας κατοικίδια (λευκές τίγρεις, πιγκουίνους, τσιντσίλα, σλόου λόρις και τέτοια).

Δεν ξέρουμε την σκοπιμότητα πίσω από όλο αυτό το θέμα και αμφιβάλλω οτι θα την μάθουμε. Αλλά έκανε βλακεία ο Γαϊδαράς, γιατί με αυτό που έκανε (για οποιονδήποτε λόγο και αν το έκανε), απονομιμοποίησε τον φασισμό/ναζισμό/ρατσισμό. Όχι οτι δε θα προσπαθήσει να το πάρει πίσω, αλλά θα φαίνεται λίγο σαν να παίρνει ναρκωτικά ή οτι είναι διχασμένη προσωπικότητα. Το θέμα είναι οτι όλοι οι κανίβαλοι νοικοκυραίοι που δεν έβρισκαν τίποτε κακό στα αυγά, πλέον ντρέπονται να παραδεχτούν ανοιχτά οτι δέχτηκαν τα ναζίδια στη δημοκρατία τους και πολλοί χάρηκαν κιόλας “γιατί θα ρίξουν σφαλιάρες”. Εδώ ο άλλος μου το έπαιζε πάπια σήμερα και από παρτίδα, θρασκιά, οικογενειοκρατία, μου το έπαιζε αντίφα. Ο ίδιος τριμαλάκας που πριν από κάποιους μήνες μου είπε, σαν καλός ανεγκέφαλος παπαγάλος, την ίδια μαλακία με τις σφαλιάρες.

Και μάλιστα όταν οι σφαλιάρες έπεσαν σε γυναίκα και αριστερή, πάλι έκανε τον στραβό, το στραβάδι και υποστήριζε οτι ήταν μέρος του προβλήματος. Η αριστερά, έτσι? Μίνγουαιλ, οι εφοπλιστές, επιχειρηματίες και μεγαλοδημοσιογράφοι, όλοι αυτοί οι έγκυροι, έγκριτοι και υπεράνω πάσης υποψίας πωλητές/πολίτες (το λες και πωλήτες), ήταν φιλαράκια τους. Τους χρηματοδοτούσαν στην καλύτερη και ίσως έκαναν και άλλα πράγματα μαζί που ίσως και να μην τα μάθουμε ποτέ (εκτός αν κυκλοφορήσουν σε ροζ ντιβιντι). Οι αντισυστημικοί ούγκανοι με τις διασυνδέσεις, που όταν δε βοηθούσαν τους συγγενείς τους να περνάνε τον δρόμο και καλά, δολοφονούσαν ανθρώπους. Και ίσως να αποδειχτεί οτι τους διαμέλιζαν κιόλας. Αυτοί είναι μέρος της δημοκρατίας σας.

Και το άλλο άκρο είναι ο Σύριζα, έτσι? Είσαι τόσο βλάκας. Το άλλο άκρο είναι μια μετριοπαθής, νερόβραστη αριστερά, που κάνει ανοίγματα στον Ομπάμια, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες και στους νοικοκυραίους. Αυτό είναι το άλλο άκρο. Που εδώ και 5-6 χρόνια, ο Γαϊδαράς και οι φίλοι του μας έχουν γαμήσει τα πάντα και βγαίνουν και κατηγορούν αυτούς και ο Τσίπρας δεν κάνει τίποτα. Τίποτα, απλά το δέχεται. Και αυτό είναι το άκρο. Που του έχουν ρίξει μέχρι και τις 3 δολοφονίες στην Μαρφίν, αγνοώντας την δικαστική απόφαση. Λες και αν ήταν όντως αναρχικοί ή Συριζαίοι οι ένοχοι, δε θα τους είχαν πιάσει περιφέροντας τα σκαλπ τους από χωριό σε χωριό, προς γνώσιν, συμμόρφωσιν και παραδειγματισμόν. Πέρασε και στα ψιλά η είδηση της απόφασης, έτσι για να έχουν να αποπροσανατολίζουν. Οτι φταίει η αριστερά που φτάσαμε εδώ. Γιατί η αριστερά κυβερνούσε τόσα χρόνια. Βαρέθηκα να γράφω τα ίδια και τα ίδια. Γιατί δεν γράφω διαφορετικά θα μου πεις, δε με πιέζει κανείς.

Δίκιο έχεις, θα υιοθετήσω την συμβουλή σου,

θα την βαφτίσω “Φαήλιο” (είναι βραζιλιάνικο)

και θα την πνίξω στον νεροχύτη

γιατί αν την αφήσω και μεγαλώσει και γίνει χίτη(ς)?

Ποιήτρια βεληνεκούς παγκακιοκαθούσης γραίας ή δημοσιολαγού του σκάι ιζ δε λίμιτ.

Ή το άλλο άκρο είναι οι αναρχικοί. Ναί, ε? Οι αναρχικοί. Από αυτή την άποψη είναι όντως δύο άκρα. Το ένα η λογική, το άλλο η παράνοια, το ένα το διάβασμα, το άλλο η αμορφωσιά, το ένα η αγάπη για τη ζωή, το άλλο για την αγάπη για την μεταθάνατο ζωή, το ένα για την επιστήμη, το άλλο για την μεταφυσική μαλακία, το ένα ο έρωτας, το άλλο το μίσος για κάθε τί διαφορετικό, το ένα η ευφυία, το άλλο το iq του φίκου. Δεν είχα καταλάβει οτι τόσο καιρό μιλούσαμε για τέτοια άκρα. Πες το να ξέρουμε για τί πράγμα μιλάμε. Όντως είναι δύο άκρα, με την έννοια οτι δεν έχουν κανένα κοινό. Στο ένα άκρο θα βρεις δολοφόνους, ρουφιάνους, τομάρια, ψυχανώμαλους, μισάνθρωπους, αμόρφωτους μπαμπουίνους και στο άλλο ανθρώπους.

Αν χάφτεις το κυβερνητικό παραμυθάκι των δύο άκρων, είσαι μάλλον πολιτικά αμόρφωτος και θα σε παρακαλούσα να εξέλθεις του μπλογκ ετουτουυυυύ (το τρένο περνά), πατώντας το κουμπάκι επάνω δεξιά στο ταμπ, αυτό το “Χ” και να πας να παίξεις με τα κουβαδάκια σου σε κάποια άλλη, ηλιόλουστη παραλία.

Επίσης κατερρίφθη (μπουμπούκο, για εσένα ρε) ο μύθος οτι όσο κυνηγάς τους φασίστες τόσο αυτοί θεριεύουν. Πόσο λάθος ήταν αυτό? Όχι, πες, πόσο?

Και τώρα θα σου πω την ελιτίστικη μαλακία μου, που όμως την εκφράζω και εκφέρω με κάθε καλή πρόθεση προς τον μπαμπουίνο συνάνθρωπό μου και κατά βάθος με αγάπη, γιατί και εγώ επιθυμώ, όπως απ’ότι λένε και αυτοί, να ζω σε έναν καλύτερο κόσμο. Λοιπόν, θεωρώ οτι ο φασισμός/ρατσισμός/ναζισμός και όλες αυτές οι ποταπές, μισάνθρωπες (περιλαμβάνεται και το μίσος για λοιπά είδη ζώων), ηλίθιες, υπανάπτυκτες και πρωτόγονες σκέψεις, ίσως να υπάρχουν σε λανθάνουσα κατάσταση σε αρκετούς από εμάς. Ίσως και σε όλους, αλλά δεν είμαι σε όλα τα μυαλά και μέχρι τώρα κανένας δε δέχτηκε να μου δώσει το κρανίο του να το ανοίξω για να μελετήσω το μυαλό του, τέλος πάντων, ίσως είμαστε όλοι λίγο καθίκια μερικές φορές. Ίσως και από την φύση μας, αν και αμφιβάλλω (έχω παραθέσει πρόσθατα τις σκέψεις μου σε ένα από τα προηγούμενα άρθρα μου για αυτό το θέμα, στο “Ξύλο και καράτε“), αλλά τέλος πάντων, ας πούμε οτι κάποιοι έχουμε τέτοιες σκέψεις.

Είναι δεδομένο οτι όσο πιο χαμηλό επίπεδο και αρχές έχεις, τόσο πιθανότερο είναι να είσαι ούγκανος, αν και δεν είναι τελείως απαραίτητο αυτό. Δηλαδή, έχουμε παντού ουγκάνια, απλά οι καθώς πρέπει ούγκανοι το παίζουν μαντάμες (Θαίμος, Φριτνμαν, Γαϊδαράς, Φαήλιο), ενώ οι ούγκανοι των γυμναστηρίων και αναβολικών δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πάρουν ένα όπλο ή ένα μαχαίρι και να σφάξουν από την/τον σύντροφο μέχρι την μάνα τους και σιγά μην κολλήσουν σε αγνώστους αριστερούς, ιερόδουλες, ναρκομανείς, ομοφυλόφιλους ή μετανάστες. Αυτοί δεν τους προσφέρουν καν συγκίνηση, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Το θέμα μου αυτή τη στιγμή είναι οτι, νομίζω είναι δεδομένο, όσο πιο ούγκανος, τόσο πιο ούγκανος. Μα τι ευγλωττία, τί εφράδεια. Σταμάτα, κοκκινίζω.

(Σημείωση/παρένθεση (μίσιζ όμπβιους): γράφω στον πληθυντικό, για λόγους Ευγενείας -Ναμωλίδου. Δεν έχω τέτοια ένστικτα και σκέψεις και αν είχα όταν ήμουν μικρή ή σε κάποια φάση της ζωής μου, σκέφτηκα και αποφάσισα οτι δε γίνεται να ζεις σαν γαμημένο καθίκι και η ζωή είναι πιο ωραία όταν δεν κάνεις τη ζωή σου και των άλλων πατίνι και γενικά έτσι ζούμε όλοι πιο ευτυχισμένοι. Ίσως είναι που στη ζωή μου έτυχε να συναναστρέφομαι με πολλούς φασίστες που με την συμπεριφορά τους μου δίδαξαν οτι δεν είναι πολύ ευχάριστο να είσαι σαν αυτούς. Για την ακρίβεια αν ήμουν σαν αυτούς, να κακοποιώ, να κακομεταχειρίζομαι και να βρίζω αγνώστους υπαλλήλους σε ράντομ μαγαζιά και υπηρεσίες, θα επιθυμούσα κάποιος να με συνεφέρει, για να μην αναφέρω την λέξη ευθανασία. Αχ, την ανέφερα. Τέλος πάντων.)

Όσο περισσότεροι ούγκανοι μαζεύονται, λοιπόν, τόσο ευκολότερα βγάζουν αυτά τα πρωτόγονα ένστικτα και την υπανάπτυξή τους δεν την ντρέπονται πια, γιατί γίνται νόρμα. Για αυτούς τους ηλίθιους, τους αρκεί το επιχείρημα οτι αφού το κάνει ο Μπάμπης και ο Θανάσης, μπορώ και εγώ. Και αποδεικνύουν στην πράξη οτι επειδή μπορείς να κάνεις κάτι, δε σημαίνει κιόλας οτι καλώς το κάνεις. Έτσι φτάσαμε στο 2013 να έχουμε σαφάρι μεταναστών και αριστερών από μπάτσοφασίστες και αυγά σε διάφορες περιοχές της κατά τ’άλλα υπέροχης, ηλιόλουστης και φιλόξενης Ελλάδας, με τα τσίπουρά της, τις τσιπούρες της, τις παραλίες και τις καταπληκτικές ομορφίες που όμοιές τους δεν έχει πουθενά, όπως ακούνε όλοι όσοι ζουν, έχουν σχέση ή γνωρίζουν κάποιο Θεσσαλονικιό να λέει 45 φορές τον μήνα, σαν μάντρα (κλάστην μας κιόλας με την ευκαιρία, γιατί εγώ είμαι γυναίκα και δεν κλάνω): “σαν την Χαλκιδική δεν έχει”.

Τοιουτοτρόπως και αναμφιβόλως καταντήσαμεν να έχουν πάρει θάρρος όλοι οι ανεξέλικτοι και ανεξέλεκτοι μπαμπουίνοι και έχουμε χάσει κάθε έννοια λογικής και κρίσης. Βοήθησαν βέβαια και οι φύλακες του λαού, που εσείς επιλέξατε, στο να χουντοποιηθεί και να φασιστοποιηθεί η κοινωνία τόσο απότομα και τόσο γρήγορα, από Σήμερους και Νικόδημους, μέχρι Φαήλιους και Πάν-γκαλους. Έπρεπε να φτάσουμε στην απροκάλυπτη δολοφονία Έλληνα αριστερού στη μέση του δρόμου για να λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά του νοικοκυραίου. Οι πυροβολισμοί στην Μανωλάδα και το καθεστώς κανονικής σκλαβιάς που επικρατεί εκεί, για να αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα, ήταν φυσιολογικά και ανεκτά για πολλούς. Τουλάχιστον στον Φύσσα κάποιοι βρήκαν το όριό τους. Ίσως επειδή κατάλαβαν οτι έρχεται η σειρά τους. Αλλά ας μη γίνομαι καριόλα, μέρα που είναι. Μπορεί να χρησιμοποιούν και τον εγκέφαλό τους κάποιες φορές. Όχι συχνά, είναι η αλήθεια, αλλά έστω και λίγο, καλό είναι και αυτό.

Είμαστε ένα μεγάλο μπιγκ μπράδα, μόνο που μέσα στο σπίτι είμαστε εμείς και οι φύλακες, από έξω, είναι η κυβέρνηση και οι λοιποί ανώμαλοι (τρόικα, κόμματα συγκαηβέρνησης κλπ), ενώ παρουσιαστές παραμένουν οι οπίνιον μέικερς και τραμπλμέικερς δημοσιοκάφροι, που επιλέγουν ποιός θα φύγει από το σπίτι στην επόμενη ψηφοφορία, ενώ εσύ νομίζεις οτι έχεις ελευθερία άποψης, αλλά κάνεις και σκέφτεσαι ακριβώς ότι σου λένε. Και έτσι είναι πρώτα οι μετανάστες, μετά οι γιατροί, μετά οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, το νερό, ο αέρας, το χαράτσι για το σπίτι, η ΝΕΤ, οι νοσοκόμες, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ανάλογα με την εβδομάδα. Και όλοι ήταν πολύ χαρούμενοι να κανιβαλίζουν τους υπόλοιπους, πρώτα με το επιχείρημα οτι είναι τεμπέληδες και καλοπληρωμένοι και σιγά μην ασχοληθώ και αφού πέρασε ο καιρός και δεν ασχολιόταν κανείς με το επιχείρημα οτι αφού κανείς δεν ασχολήθηκε με τους άλλους, γιατί να ασχοληθούμε με αυτούς. Παράνοια ρε φίλε.

Πάντως, έστω και τώρα, ίσως και για λίγο, μέχρι οι νοικοκυραίοι να ξαναξεχάσουν το μεγάλο πρόβλημα και να αρχίσουν πάλι να ασχολούνται με τον άλλο “που να ψοφήσει γιατί έχει δουλειά ακόμα ενώ εγώ όχι”, θα ντρέπεται να δηλώνει κανίβαλος. Θα ντρέπεται να παραδέχεται οτι ψήφισε δολοφόνους, οτι αποδέχτηκε σαν μέρος της δημοκρατίας του φασίστες, οτι (αυτό που λέμε χρόνια τώρα) θα έρθει και η δική σου η σειρά κανίβαλε που χαιρόσουν όταν έσφαζαν μετανάστες, Οι κατά τ’άλλα νομιμόφρονες, δημοκράτες, πολιτισμένοι από όταν οι άλλοι σκαρφάλωναν στις μπανανιές, Ελληναράδες. Και ήδη συμβαίνει, οι περισσότεροι τώρα το παίζουν αλογάκια της παναγίτσας, “δεν ηξεύρω, δεν ήκουσα, εγώ ξανθιά είμαι, ψυγεία πουλάω”. Αντίφα καμμένες θείτσες και μουρόχαυλοι παρατηρητές που έγιναν ξαφνικά καλοί χριστιανοί και καλοί άνθρωποι. Έστω και έτσι, έστω και από ντροπή, δεν πειράζει και αυτό είναι μια μικρή αρχή. Γιατί η αλήθεια είναι οτι όσοι σκέφτονται ρατσιστικά, έπρεπε να ντρέπονται και να μην ξερνάνε με άνεση την βλακεία τους. Αφού ποτέ δεν αντελήφθησαν (μπουμπούκο?, τί διάολο, μπήκε ο φασίστας μέσα μου, αύριο πάω για εξοφασισμό) τί θα πει να είσαι άνθρωπος, να αγαπάς τον συνάνθρωπό σου, όχι επειδή δεν μπορείς να τον δολοφονήσεις ή επειδή απαγορεύεται δια νόμου να τον μισείς, αλλά επειδή μόνο έτσι μπρούμε να ζούμε σε κοινωνίες, βλάκα, που είσαι βλακεία και φραπέ.

Με κάνουν να σκέφτομαι δηλαδή οτι αυτοί χωρίς τη θρησκεία και τον αόρατο μπαμπούλα στον ουρανό, παίζει και να βιάζαν τη μάνα τους και να έτρωγαν τα παιδιά τους για πρωινό και δεν το κάνουν μόνο και μόνο επειδή φοβούνται. Γι’αυτό πάμε σκατά σαν ανθρωπότητα. Γιατί ηλίθιοι. Αυτή είναι η απάντηση σε πολλές ερωτήσεις, όπως γιατί δεν έχουμε παιδεία, γιατί δεν καταλαβαίνουμε οτι έχουμε ταξικό πόλεμο, γιατί έχουμε πολιτικούς, γιατί υπάρχει η θρησκεία ακόμα, γιατί ο Σήμερος είναι έτσι όπως είναι, γιατί μερικοί ψηφίζουν αυγά, γιατί ο Γαϊδαρας κυβερνάει κράτος, γιατί υπάρχουν κράτη, γιατί μας εκπροσωπεί ο Μπουμπούκος, γιατί υπάρχει παγκόσμια οικονομική κρίση, γιατί υπάρχει υπερθέρμανση του πλανήτη, γιατί μολύνονται οι θάλασσες, γιατί ο λογαριασμός στην τράπεζα έχει γίνει μονάδα μέτρησης της ανθρώπινης αξίας, γιατί δεν έχουμε όλοι δωρεάν περίθαλψη, γιατί υπάρχει φτώχεια, ανεργία, πόλεμοι, πείνα, αρρώστιες και άστα θα ξημερώσω. Η απάντηση είναι: γιατί ηλίθιοι.

Απόψε, τουλάχιστον οι ηλίθιοι το βούλωσαν. Και θα το ευχαριστηθώ όσο μπορώ. Και θα είμαι ακόμα πιο επιθετική με τους κρυφοφασίστες. Καλύτερα να μπινελικώσεις κάποιον που υποψιάζεσαι οτι γέρνει προς τα δεξιά, παρά να του επιτρέψεις να σκορπίσει τη μαλακία του λες και είναι το πιο λογικό, καθαρό και φυσιολογικό πράγμα στον πλανήτη. Για να μην παίρνουν αέρα οι μπαμπουίνοι. Για να διατηρήσουμε και κάτι από αξία μας σαν άνθρωποι ή/και σαν ζώα. Αν κάθε μαλάκα ανεξέλικτο στην αρχή της μαλακίας, όταν τον βλέπεις να εκδηλώνεται και να εκφράζει μίσος και βλακεία τον πιάσεις από τον γιακά, ελαφρά όχι τίποτε φοβερό, και του πεις πολύ σοβαρά: “Είσαι βλαμμένος, ψυχοπαθής, μισάνθρωπος, προβληματικός? Τί διάολο συμβαίνει στο κεφάλι σου και θεωρείς οτι είναι νορμάλ να δολοφονούνται άνθρωποι που έχουν έρθει στο χώμα σου να βρουν μια καλύτερη τύχη? Καταλαβαίνεις οτι αύριο αυτός μπορεί να είσαι εσύ? Καταλαβαίνεις οτι η μισή πιτσιρικαρία της Ελλάδας έχει φύγει σε άλλες χώρες? Πώς θα είναι αν τους αντιμετωπίζουν εκεί όπως εσύ τους Πακιστανούς? Τί θα πει παράνομος ρε ηλίθιε μπετόστοκε που επαναλαμβάνεις ό,τι ακούς? Μπορεί να είναι λαθραίος ένας άνθρωπος? Τί είναι ρε βλάκα, εμπόρευμα? ‘Εχει χρηματική αξία η ζωή? Τί είναι ο λαθραίος? Υπάρχουν και λαθραίες τσιπούρες, που γεννήθηκαν στην Τουρκία και ήρθαν στην παρτίδα σου? Γαμώ την τρέλα μου, σοβαρέψου και σκέψου κριτικά και λογικά. Μην είσαι πέος (ντοντ μπι ε ντικ, δε τάιτλ). Γίνε άνθρωπος για 5 λεπτά και σκέψου.”

Ίσως, ίσως λέω μόνο έτσι να σωθούμε. Με λέξη στόματος (word of mouth, ντε). Και με αποφασιστικότητα. Ε, και αν δεν παίρνουν από λόγια, ξύλο στους φασίστες.

Σας αγαπώ όλους (εκτός από τους φασίστες),