Ξύλο και καράτε (γεννήθηκες για την καταστροφή)

Πολλοί διανοητές (for lack of a better word) και άλλοι ηλίθιοι, υποστηρίζουν, ή μάλλον, δέχονται σαν δεδομένο, οτι το μίσος και η καταστροφή είναι μια φυσική κατάσταση στον άνθρωπο, μέρος της φύσης του και αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού του.

Το οτι υποστηρίζουν την ίδια ιδέα σαν δεδομένη και υποτιθέμενοι δι-ανόητοι (there‘s a better word!) και λοιποί ηλίθιοι, δεν κάνει εντύπωση σε κανέναν από τους δύο υποθέτω. Οι σκέτοι ηλίθιοι χαίρονται γιατί η ψυχοπάθειά τους επιβεβαιώνεται και από τους ειδικούς. Οι δε διανόητοι, είναι τόσο απασχολημένοι να επιβεβαιώνουν τους εαυτούς τους, που ξεχνάνε να αμφισβητήσουν τα σημαντικότερα και βρισκόμαστε οι υπόλοιποι, κοινοί θνητοί να πρέπει να ξεκινήσουμε από το μεδένε (ναιιιιιιιιιί, καλέστε το μεδένε, δε σας ακούω), να αποδείξουμε οτι δεν είμαστε ελέφαντες, άλλα άνθρωποι και άλλα τέτοια κλισεδιάρικα.

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος, επιστημονικά και με αποδείξεις, γιατί είναι αυτονόητο πως οι άνθρωποι γεννιούνται με μίσος και καταστραφικές τάσεις? Γιατί το οτι το λέμε όλοι μεταξύ μας, δεν το κάνει αδιαμφισβήτητο γεγονός, το κάνει μια ανοησία που μεταφέρεται από στόμα σε στόμα. Πλέον έχουμε κάνει πειράματα σε μωρά ανθρώπων, περιστεριών, χιμπατζήδων, κοάλα, ρατσιστών, σε όλα τα είδη ζώων, τέλος πάντων, αλλά κάτι τέτοιο μάλλον διαψεύδεται.

Για παράδειγμα, έγινε ένα τέτοιο πείραμα σε διάφορες χώρες, με παιδάκια που τα κλείνουν σε ένα δωμάτιο ανά δύο και με κάποια δικαιολογία τα αφήνουν μόνα τους για 5 λεπτά. Τα παιδάκια έχουν μπροστά τους από ένα σκεπασμένο πιάτο, το οποίο τους λένε οτι μπορούν να ανοίξουν όταν οι μεγάλοι φύγουν από το δωμάτιο. Ανοίγοντάς τα πιάτα τους, ανακαλύπτουν πάντα οτι το ένα είναι άδειο και το άλλο έχει ένα σάντουιτς. Και πάντα, μα πάντα, άσχετα με την χώρα, την περιοχή, ή την ακριβή ηλικία των παιδιών, μοιράζονται το σάντουιτς τους. Και είναι και χαριτωμένο που προσπαθούν να το κόψουν στη μέση, αλλά κανένα από τα δύο δεν νοιάζεται για την ακριβή ποσότητα. Μάλλον, πιθανότατα, ίσως, λέω εγώ τώρα, γιατί δεν έμαθαν ακόμα πως το να αρπάζεις είναι αρετή και το να μοιράζεσαι είναι κακό, από αυτήν την σχιζοφρενική οντότητα που λέγεται κοινωνία, αλλά μόνο κοινωνία δεν είναι, τις περισσότερες φορές.

Το ίδιο πείραμα γίνεται και σε μεγαλύτερους ανθρώπους, ή σε  παραλλαγές, όπως για παράδειγμα σε 3χρονα και οι ερευνητές προσπαθούν να μετρήσουν την αδικία. Και πάλι, σαρπράιζ!, τα παιδάκια είναι δικαία. Στην πλειοψηφία λέμε. Και πάλι άσχετα με χώρα, περιοχή κλπ. Και παρ’όλα αυτά, ακόμα κυκλοφορεί σαν απόλυτη αλήθεια, ο μύθος οτι γεννιόμαστε κακιασμένοι, εγωιστές και ετοιμοπόλεμοι.

Μια μικρή, τόση δα λέπτομέρεια, ο ίδιος μύθος, αγνοεί τον μισό πληθυσμό του πλανήτη. Τις γυναίκες. Πάλι από πειράματα, αλλά ακόμα και από τα ίδια πειράματα, αποδεικνύεται οτι οι γυναίκες είναι πιο γενναιόδωρες, μοιράζονται περισσότερο και ευκολότερα και είναι πιο δίκαιες. Έτσι γεννιούνται, δηλαδή, πριν η αγαπημένη σχιζοφρενική κοινωνία τους μάθει οτι πρέπει να βρουν άντρα με λεφτά, να σοβατίζουν την μάπα τους κάθε μέρα με την αυγούλα, οτι η ομορφία είναι υπέρτατη αξία, οτι η αγάπη είναι αδυναμία και ο έρωτας κακός, ενώ ο συμβιβασμός καλός, ανάμεσα σε άλλα. Αλλά και πάλι, οι γυναίκες δύσκολα θα πάρουν όπλο να πυροβολήσουν μωράκια, σε αντίθεση με μερικούς άντρες. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, δεν είμαστε από την φύση μας μαλακισμένες. Γεννιόμαστε καλοί άνθρωποι και κουραζόμαστε για να γίνουμε ανεγκέφαλες καριόλες. Μερικοί άντρες κουράζονται λιγότερο, αλλά και αυτοί, στην πλειοψηφία τους, γεννιούνται καλοί άνθρωποι.

Τότε γιατί ακόμα κυκλοφορεί η μαλακία περί μίσους και κακίας και καταστροφής, μου λες? Με το ζόρι να πιστέψω οτι είμαι μαλάκω από την φύση μου, είμαι δεν είμαι. Και να μου το λένε και δήδεν αξιόπιστοι αυτό, διανοητές του ελέους, που αντί να πιάσουν το σφουγγαρόπανο να κάνουν δουλείες, το παίζουν φωτεινοί παντογνώστες.

Ισχύει το αντίθετο, καλοί μου άνθρωποι, κυριολεκτικά. Γεννιόμαστε καλοί και το μίσος δεν είναι φυσική κατάσταση. Δε θα μπορούσε να είναι, γιατί γεννιόμαστε περίεργοι. Θέλουμε να τα ανακαλύψουμε όλα, να ταξιδέψουμε, να ζήσουμε ωραία, να δούμε άλλες κουλτούρες, να δοκιμάσουμε άλλες γεύσεις. Οι φυσιολογικοί άνθρωποι πάντα τα θέλουν αυτά, αυτοί που γεννιούνται φυσικολογικά και μεγαλώνουν σχετικά φυσιολογικά. Ένα πράγμα που είναι στη φύση μας, είναι η περιέργεια για τον κόσμο γύρω μας. Γι’αυτό εξελιχθήκαμε, και αναπτύξαμε τις επιστήμες μας και θέλουμε να λύσουμε όλες τις απορίες μας. Γι’αυτό και δεν μπορούμε να μισήσουμε χωρίς λόγο, χωρίς λογική και χωρίς προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου.

Για παράδειγμα, ένα ναζίδι, μισεί τους πάντες, μετά από εντατικά κοινωνικά, ατομικά και οικογενειακά ταχύρρυθμα σεμινάρια. Εκτός αν έχει ψυχολογικά προβλήματα, που σε αυτή την περίπτωση το κοινωνικό κράτος έπρεπε να φροντίζει για την θεραπεία και ομαλή προσαρμογή του στην κοινωνία. Σε έναν λογικό και φυσιολογικό πλανήτη αυτά. Επίσης, κάποιος μισεί κάτι το οποίο φέρνει εμπόδια στην ομαλή κοινωνική και ατομική του ζωή. Γι’αυτό και το μίσος στα ναζίδια. Τα ναζίδια, από την άλλη, δε μπορούν να υποστηρίξουν οτι μισούν γιατί τους εμποδίζουν οι μετανάστες στη ζωή τους, γιατί δεν τους εμποδίζουν. Τα ναζίδια εμποδίζουν τους μετανάστες και όχι το αντίθετο. Αλλά και έτσι να ήταν, το θέμα είναι οτι το μίσος είναι δύσκολη υπόθεση, θέλει δουλειά, κόπο και εκπαίδευση. Αυτή την εκπαίδευση προσφέρει ο στρατός, δωρεάν εντατικά μαθήματα, πώς να μισείς τους άλλους, όλους τους άλλους, όποιον δεν είναι σαν εσένα, για την ακρίβεια.

Πάντως δεν γεννήθηκες να μισείς στους Τούρκους, βλάκα χρυσαύγουλε. Στο έμαθαν και σου πήρε κόπο να το μάθεις. Σου τόνωσαν και την αυτοπεποίθηση ταυτόχρονα, οτι εσύ, ο κοντόχοντρος ημιμαθής μαλάκας είσαι καλύτερος από τον Τούρκο ποιητή φιλόσοφο και γιατί να μην το πιστέψεις, αφού σε συμφέρει. Αλλά και αυτό δουλειά ήθελε. Δεν γεννήθηκες έτσι, έγινες. Ούτε Έλληνας γεννήθηκες, ούτε Νεοδημοκράτης/χρυσαύγουλος, ούτε Ολυμπιακός, ούτε ομοφοβικός, ούτε καν βλάκας. Έγινες με πολύ κόπο όλα αυτά, σκέψου πόσες φορές είδες την σημαία σου να ανεβοκατεβαίνει παντού, στην τηλεόραση, στο σχολείο, στο σπίτι. Άκουγες στην εκκλησία σου οτι δύο άντρες που φιλιούνται μεταξύ τους είναι ανωμαλία (από αυτούς που βιάζουν παιδάκια με εξαπτέρυγα ή στην καλύτερη των περιπτώσεων πηδάνε τους φωτογράφους, διακόνους και ψάλτες). Καλά κάνεις και θέλεις να είσαι Έλληνας, απλά πρέπει να καταλάβεις οτι ήταν ατύχημα και αν πιστεύεις οτι είναι ευτύχημα, είναι λόγω της πλύσης εγκεφάλου που δέχεσαι. Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα και θα ήσουν Τούρκος, Ιταλός, Βούλγαρος κλπ. Η κατάστασή σου είναι ολοκληρωτικά χημική και όχι φυσική.

Να διαχωρίσω εδώ τον εθνικισμό από την κουλτούρα, για τους εντελώς ηλίθιους. Άλλο το που γεννιέσαι, το τί δέχεσαι, τί συνήθισες και το τί αγαπάς, άλλο να υποστηρίζεις οτι αυτό που έτυχε να είσαι είναι η καλύτερη δυνατή κατάσταση στη φύση και έτσι είσαι και σε όποιον αρέσεις. Δεν είσαι έτσι, έγινες, μαλάκα φασίστα. Αν κατέβαλλες το 1/500ο της προσπάθειας που κατέβαλλες για να γίνεις μαλάκας και διάβαζες 10 βιβλία και σκεφτόσουν 2 λεπτά την ημέρα, θα ήσουν άνθρωπος.

Η ανθρώπινη φύση είναι τελειώς διαφορετική από την φήμη της. Και ο μύθος πρέπει να καταρριφθεί μια και καλή. Μόνο έτσι θα τελειώνουμε με την νομιμοποιημένη παράνοια που είναι οι θρησκείες, ο ρατσισμός, ο ναζισμός, ο νεοφιλελευθεροναζισμός/καπιταλισμός, οι ομάδες και οι ψυχοπαθείς φανατίλες που τρέχουν από πίσω τους, έτοιμοι να σκοτώσουν, να βιάσουν και να καταστρέψουν προκειμένου να αυτοανακηρυχθούν το ένα και μοναδικό δόγμα που βάζει κάτω όλα τα άλλα, ναί, αφού ο μπαμπάς του είναι δυνατότερος από του άλλου και τον νικάει.

Στη φύση όλων μας, είναι το να μοιραζόμαστε, να είμαστε δίκαιοι, καλοί και γενναιόδωροι. Έτσι εξελιχθήκαμε, προκειμένου να επιβιώσουμε. Και τώρα που ξεπεράσαμε κάπως, μερικοί από εμάς το στάδιο της επιβίωσης (όσοι δεν τους βομβαρδίζουν οι άλλοι, δεν τους προκαλούν οι ίδιοι εμφυλίους και γεννοκτονίες κλπ) αυτό πρέπει να το πάμε παρακάτω. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω στη φύση μας, να την εξελίξουμε και να την αναπτύξουμε. Είναι ηλίθιο και παράλογο να πηγαίνουμε κόντρα στη φύση και να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Τα μπράτσα και τα όπλα αρέσουν μόνο στους ψυχοπαθείς και σε αυτούς που έχουν εκπαιδευτεί να τους αρέσουν. Όλους τους υπόλοιπους μας αρέσει η δημιουργία, ο έρωτας και η ζωή. Και εμείς είμαστε οι φυσιολογικοί, όσο και να χτυπάτε κάτω τους κώλους σας και όσα παπάκια και αν κάνετε με τα μπράτσα σας. Εμείς ξέρουμε οτι τα κάνετε από φόβο, βλακεία και πλύση εγκεφάλου, κόντρα στην φύση. Και επιτέλους, σφαχτείτε μεταξύ σας όλοι οι φανατίλες, να σώσουμε τον πλανήτη, το ανθρώπινο είδος και όλα τα υπόλοιπα είδη που υποφέρουν εξαιτίας μας.

Και στην τελική, μαλάκας, καταστροφέας και ψυχοπαθής μισάνθρωπος είσαι εσύ. Δεν είμαστε όλοι σαν τα μούτρα σου. Απολίστιστε, βάρβαρε μπαμπουίνε. Σιχτίργια.

Αυτά είχα να πω, ευχαριστώ και παρακαλώ.

Σας αγαπώ (ξύλο στους φασίστες, γιατί είχε περάσει καιρός και δε θέλω να το ξεχνάμε),