Trolling the trolls ή πάρτα μωρή καριόλα

Είσαι απογοητευμένος από τη ζωή. Όλα σου φαίνονται μάταια, βαρετά και επαναλαμβανόμενα. Ατέρμονες συζητήσεις στα τηλεκάναλα μεταξύ ξεπουλημένων δημοσιογράφων και ξεπουλημένων πολιτικών.

Παντού ακούς πως είσαι βλάκας, τεμπέλης, και διεφθαρμένος. Πως εσύ φταις για την παγκόσμια οικονομικοπολιτική κρίση, ναί εσύ. Εσύ κατέστρεψες το ευρώ, το δολάριο και το γιεν. Εσύ, ο τεμπέλης δάσκαλος που θέλεις να δουλεύεις σαν άνθρωπος, να έχεις μισθό με τον οποίο να μπορείς να βγάλεις τον μήνα και να έχεις και προσωπική ζωή. Γιατί ρε, εμείς στον ιδιωτικό τομέα τα έχουμε αυτά? Και όχι, δε θα φτιάξουμε τον ιδιωτικό τομέα, μας αρκεί να πάρουμε εκδίκηση και να είσαι και εσύ όσο σκατά είμαστε και εμείς. Άλλο που και εσύ ήθελες μια βελτίωση, εδώ που τα λέμε. Αλλά έχει αθηναϊκές πινακίδες, τέλος. Άς σκοτωθούμε μεταξύ μας, τέλος πάντων, αλλά οι τράπεζες δε μας φταίνε σε τίποτα να τις μπλέκουμε.

Άλλο που ήθελαν να πουλήσουν κάρτες και δάνεια και σε ικέτευαν να στα δώσουν. Τζάμπα, πάρε κόζμε. Και άλλο που από μωρό μαθαίνεις οτι πρέπει να δουλεύεις σαν σκλάβος για να μαζεύεις πράγματα για να γίνεις σημαντικός. Ένα από αυτά είναι να παίρνεις κάθε καλοκαίρι καινούρια Γκουγκούτσι γυαλιά και να τα φοράς τις 5 μέρες που πας για να χαλαρώσεις, αλλά μόνο που δεν χαλαρώνεις γιατί για να κουβαλήσεις όλα αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα μαζί σου σου βγήκε ο πάτος, και επιπλέον θέλεις 3 ώρες μακιγιάζ καθημερινά για να βγεις να πιείς ένα ποτάκι και άλλες τρεις για να ξεβαφτείς, χώρια που έτσι και σταμπάρεις γκόμενο πρέπει να σπαταλήσεις και τις υπόλοιπες ώρες που είσαι ξύπνια για να τον ρίξεις. Τελικά δεν έχεις ξεκουραστεί και τελείωσαν οι διακοπές και τώρα πάλι πρέπει να κουβαλήσεις τις 3 βαλίτσες και τα 4 νεσεσέρ πίσω στο σπίτι και όταν φτάνεις συνειδητοποιείς οτι δεν προλαβαίνεις να κοιμηθείς και να ξεκουραστείς γιατί την επόμενη δουλεύεις.

Από όλα αυτά είσαι γαμώ τη μάνα του Τιραμόλα. Θέλεις να τα σπάσεις, γιατί σε κατηγορούν μέχρι και για την Λίμαν Μπράδαζ. Αλλά όχι πια. Πάπσε, Μάζεψε τα κομμάτια σου και διάβασε την ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ. Αν το Inglorious Bastards ήταν η feel good ταινία του 2009, αυτό που θα σου διηγηθώ είναι η feel good ιστορία των αιώνων.  Και δεν είναι δική μου επινόηση, για να σε κάνω να νιώσεις καλύτερα. Είναι αληθινή ιστορία.

Θα μπορούσα να γράφω πρόλογο για κανένα δίωρο. Αλλά και πάλι δε θα έπχιανες, που λέει και η φίλη μου η Σαμ, το μεγαλείο της ιστορίας αν δεν την διάβαζες. Γι’αυτό θα την γράψω αμέσως.

Ένα ζευγάρι στην Αμερική, ένα ωραίο πρωί, πήρε ένα γράμμα από την Bank Of America. Αυτό το γράμμα λοιπόν, τους ενημέρωνε οτι θα έπρεπε η τράπεζα να τους κατασχέσει το σπίτι στο οποίο ζουν. Αυτά τα έχεις διαβάσει, ακούσει, είναι γνωστά. Το διαφορετικό όμως ήταν οτι το ζευγάρι αυτό δεν είχε πάρει δάνειο για το σπίτι. Το είχαν πληρώσει με μετρητά. Μετά από αυτό που τους συνέβη έψαξαν να βρουν δικηγόρο. Αλλά κανένας δε δεχόταν να τα βάλει με το μεγαθήριο, μέχρι που έπεσαν σε έναν νέο στο επάγγελμα δικηγόρο, με μόνο 8 μήνες εμπειρία, που είναι αρνητικό γιατί δεν ήταν μεγαλοδικηγόρος, αλλά και θετικό, γιατί δεν είχε κάτι να χάσει. Οπότε τους ανέλαβε.

Και που λες, πηγαίνουν στο δικαστήριο, και η απόφαση, φυσικά, ήταν υπέρ του ζευγαριού, αφού δεν είχαν πάρει ποτέ δάνειο. Και το δικαστήριο έκρινε οτι η τράπεζα έπρεπε να τους πληρώσει γύρω στα 3000 δολάρια, ή κάπου εκεί τέλος πάντων, για τα δικαστικά έξοδά τους. Αλλά κάνει η τράπεζα τη μαλακία και δεν τους πληρώνει, ενώ υπάρχει δικαστική εντολή και θεωρητικά είναι υποχρεωμένη. Γιατί είναι η Bank Of America και αυτοί είναι μόνο ένα ζευγάρι. Δε μπορούν να τα βάλουν με το θηρίο. Σωστά?

Λάθος. Γιατί μπορεί να είναι ένα απλό, μέσο, λαϊκό και κοινό ζευγάρι Αμερικάνων, αλλά κοίτα να δεις, δεν είναι όλοι οι απλοί, μέσοι, λαϊκοί και κοινοί άνθρωποι ηλίθιοι. Έκαναν λοιπόν αυτό τους θα τους έκανε η τράπεζα. Πηγαίνουν στον σερίφη τους και του δίνουν τη δικαστική εντολή. Ο δικηγόρος και το ζευγάρι προσλαμβάνουν μια μεταφορική, παίρνουν τον σερίφη αγκαζέ και όλοι μαζί πηγαίνουν εκδρομή στην τράπεζα. Ο σερίφης δίνει την εντολή στον διευθυντή του καταστήματος και ο δικηγόρος του λέει την επική ατάκα: “you’ve been foreclosed”. Μπορούσε βέβαια και να του πει “troll, you’ve been trolled”, αλλά αυτό είναι μια λεπτομέρεια για τα τρολλς του μέλλοντος. Και κάπως έτσι, κατέσχεσαν ό,τι δεν ήταν καρφωμένο στο πάτωμα. Τους το άδειασαν, τους τα πήραν όλα και τους τρόλλαραν κιόλας. Τους πήραν τους υπολογιστές, τα γραφεία, τις καρέκλες, τα φωτοτυπικά, τα συρτάρια αρχείου, τα φαξ και το καλύτερο: τα μετρητά από τα συρτάρια. Πήγε η τράπεζα να κατασχέσει το σπίτι του ζευγαριού και ο ζευγάρι κατέσχεσε την τράπεζα. Life is good.

Ή όπως θα διαφήμιζε και ένας του χώρου:

– Legal fees: $3000

– Time spent: 40 hours

– Foreclosing a fucking bank: PRICELESS

Σας αγαπώ όλους (ειδικά τους τρολλοδικηγόρους),