Ένα ευχαριστώ νααααααα, με το συμπάθιο.

Επιτέλους, κάποιος πρέπει να ευχαριστήσει αυτή την κυβέρνηση (και τις προηγούμενες, αλλά δεν είναι της Παρούσης – δεν ξέρω ποιά είναι αυτή, αλλά τίποτα δεν είναι δικό της, απ΄ότι φαίνεται), για όλα αυτά που μας προσφέρουν τελευταία. Πήρα την πρωτοβουλία να το κάνω εγώ, γιατί εσείς σαν αχάριστα πλάσματα που είστε, κάθεστε μόνο και κρίνετε. Αχαϊρευτοι.

Λοιπόν, να τα πάρω από τη μέση, γιατί πουτάνα όλα και δεν έχει αρχή και τέλος αυτό το  πράμα.

Ευχαριστώ την κυβέρνηση για τις χιλιάδες μικρές αλήθειες και τις διευκρινήσεις. Τη μία διαπραγματεύονται με την τρόικα για επιδόματα, την άλλη τα κάνουν όλα μόνοι τους και η τρόικα δεν ξέρει τίποτα. Βγαίνουν βίδεα και από τις δύο πλευρές που και καλά αποδεικνύουν οτι είναι έτσι. Τελικά έμαθα οτι μόνο η τρόικα τα επιβάλλει, εδώ και χρόνια και σε πολλές άλλες χώρες (όχι η τρόικα σε όλες τις περιπτώσεις, είναι το WTO, ή το IMF και άλλοι), για να έχουμε ελεύθερες αγορές.

Ευχαριστώ την κυβέρνηση γιατί με κρατάει καθημερινά σε εγρήγορση. Από την προηγούμενη Παρασκευή μόνο, αν δεις τί θέματα σκάνε κάθε μέρα, συν τα μεγάλα που προϋπάρχουν και συνεχίζουν να υπάρχουν, είναι να απορεί κανείς πώς κοιμόμαστε τα βράδια και πώς σε σε όλους μας δεν έχουν φυτρώσει καρκίνοι. Αλλά τουλάχιστον δε βαριόμαστε.

Ευχαριστώ την κυβέρνηση γιατί με έπεισε πως οι διαδηλώσεις και οι πορείες ντροπιάζουν τη χώρα στά διεθνή μέσα και θα πέσει ο τουρισμός, ενώ τα βασανιστήρια και τα ενεξέλεγκτα ξυλίκια από τη μπατσαρία είναι, όσο και να πεις, μια ευχάριστη νότα και προκαλεί κάθε τουρίστα να έρθει να ζήσει το μύθο του στην Ελλάδα.

Ευχαριστώ την κυβέρνηση γιατί επανέφερε τους Χαζί και μάθαμε και εμείς καλύτερα τί θα πει κεφάλαιο, παρακράτος και πώς συνεργάζονται μεταξύ τους. Γιατί ο WWII δεν είχε αποτυπωθεί σωστά στα βιβλία, μια και αυτοί που είχαν δύναμη να καλύψουν τις πουστίες τους το κατάφεραν αρκετά καλά και έτσι δε διαβάζουμε σε πολλά σχολικά βιβλία για τις πολυεθνικές που συνεργάζονταν με τον Χίτλερ και έπαιζαν σε όλα τα ταμπλό για μάξιμουμ κέρδη, όπως και τώρα.

Ευχαριστώ την κυβέρνηση που απέδειξε διεθνώς οτι όταν το τέρας στιμώχνεται, εκτελεί και τις τελευταίες ονειρώξεις περί δημοκρατίας και ελευθερίας. Η ελευθεροτυπία και η ελευθερία της έκφρασης είναι πολυτέλειες κυρά μου, σε περιόδο κρίσης. Κάθε καθεστώς που σέβεται τον εαυτό του μαζεύει τους Χατζηστεφάνηδες, Βαξεβάνηδες και Αρβανίτηδες για να μη μολύνουν με αλήθειες τα ιερά ψέμματά τους. Έχουνε να αφανίσουν μια ακόμα χώρα στο χάρτη, δε μπορούν να ενοχλούν και να χαλάνε το έργο τους μερικοί ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι. Όλοι πρέπει να ακολουθούν την προπαγάνδα του έθνους, για το καλό του κράτους και την πλήρη εξαθλιώση των κατοίκων του.

Ευχαριστώ που έφερες στην επιφάνεια σοβαρές συζητήσεις για το δημόσιο και το ιδιωτικό, για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, για τη δημοκρατία και την χούντα. Ευχαριστώ που στοχοποίησες το δημόσιο και έκανες όλα τα ζώα να το μίσουν ανεξέλεγκτα, χωρίς να σκέφτονται οτι μέσα στο δημόσιο ανήκει και η παιδεία και η υγεία τους. Ωσάν αμερικανάκια ρεπουμπλικάνικα το κατάπιαν το χάπι και νόμιζαν οτι έτσι θα διορθώσετε τα στραβά. Με ψέματα, υπερβολές και ενοχές.

Ευχαριστώ, με την ευκαιρία, που έμαθα και εγώ τί θα πει χούντα (ά-τανκση, αλλά χούντα, νέβερδελες), γιατί μια ζωή άκουγα για βασανιστήρια, για ανελευθερία, για το Πολυτεχνείο και τους νεκρούς του, αλλά δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τί ακριβώς ήταν. Το έκανε και για τους πρακτικούς τύπους, δηλαδή, αυτούς που θέλουν να μαθαίνουν όχι μόνο διαβάζοντας μάνιουαλς, αλλά και δοκιμάζοντας στην πράξη.

Ευχαριστώ για την ανάπτυξη που μας προσέφερες. Ανάπτυξη και τα μυαλά κιμάς. Ανάπτυξη, όπως την ορίζουν οι παρανοϊκοί ψυχοπαθείς που ελέγχουν το χρήμα και έχουν τη δύναμη να την εφαρμόσουν. Ευχαριστώ που μου έμαθες οτι ανάπτυξη θα πει ορυχεία, πετρέλαια, θάνατος, μόλυνση, κέρδος για λίγους, απώλεια για τους πολλούς.

Ευχαριστώ που μου έμαθες ποίος ελέγχει τους ορισμούς των λέξεων. Ευχαριστώ που με έκανες να μισήσω λέξεις και να αγαπήσω άλλες. Ευχαριστώ που μου έμαθες οτι αλήθεια=ψέμα, δημοκρατία=ελεύθερες αγορές, ελευθεροτυπία=πληρωμένοι παπαγάλοι, γραβάτες=ψυχοπαθή κακομαθημένα κωλόπαιδα, κύριος=ρετάλι και άλλα.

Ευχαριστώ που με έκανες να μιλήσω με Γερμανούς. Ευχαριστώ που με τις τραβηγμένες πολιτικές σας, σε συνεργασία με την άλλη ψυχοπαθή, την μαντάμ Μέρκελε, πολλοί Γερμανοί σας πήραν πρέφα οτι τους παίζετε και αυτούς, όπως και τους Έλληνες και τελικά χάνουμε όλοι. Ευχαριστώ που με έκανες να μιλάω σαν άνθρωπος με αυτούς τους Γερμανούς και να ανταλλάζουμε ευχαριστίες για την κατανόηση και επιπλέον γνώσεις στο θέμα. Ευχαριστώ για τις “παράπλευρες απώλειες” (για να διαστρεβλώνω και εγώ τις λέξεις προς όφελός μου) που κέρδισα, όταν έμαθα για την Γερμανική εσωτερική πολιτική περισσότερα. Τότε κατάλαβα οτι είναι το ίδιο σάπιοι με εσάς, εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα με εσάς και οι Γερμανοί το ξέρουν αυτό όσο καλά το ξέρω και εγώ. Ευχαριστώ που ανακάλυψα αξιόλογες Γερμανικές εκπομπές κοινωνικής κριτικής και που όλο αυτό έκανε και εμένα και τους συνομιλητές μου να ρωτάμε ο ένας τον άλλο πόσο άραγε θα επιτρέπουν και σε αυτούς να μιλάνε ελεύθερα.

Ευχαριστώ που με έκανες να θέλω να μάθω και να διαβάζω όσο το δυνατόν περισσότερο μπορώ, για να καταλάβω τί μου συμβαίνει. Ευχριστώ που με έκανες να συνειδητοποιήσω πόσο ίδιοι είστε και οτι δεν πρέπει ποτέ να σας ψηφίσω. Αν δεν το τραβούσατε τόσο και ήμουν όπως στα 20, με μια κωλοδουλειά με λίγα λεφτά, αλλά αρκετά ώστε να ζω και να το βουλώνω και μια σχετική ηρεμία, μπορεί σαν τον ηλίθιο τον παππού μου και εγώ, να σας ψήφιζα λίγες φορές ακόμα.

Ευχαριστώ που με έκανες να ψάξω τί θα πει Ευρώπη. Τη δημιουργία της δεν την διαφημίζατε όπως το Ευρώ, να ξεστραβωθούμε από την αρχή, διαφημίζατε την “Ευρώπη των λαών”. Δε μας λέγατε για τα πακέτα που έπρεπε να δεχτεί κάθε μέλος προκειμένου να είναι μέλος αυτών των λαών.

Ευχαριστώ που όλο αυτό το παραμύθι μόνοι σας το γκρεμίσατε στο πρώτο πρόβλημα, όταν κάνατε τους Έλληνες, Ιταλούς, Ισπανούς, Ιρλανδούς και Πορτογάλους, Γουρούνια, τεμπέληδες που τους αξίζει μόνο μια Κελβινιστική τιμωρία από τους επίλεκτους της Ευρωπαϊκής κοινότητας.

Ευχαριστώ που έβγαλες τον φασίστα που κρυβόταν μέσα σε κάθε νοικοκυραίο. Μερικοί, λίγο πολύ, νομίζαμε οτι μόνο αυτοί με τους σάπιους εγκεφάλους και τα σκατά στα μυαλά ήταν ικανοί για τέτοιο μίσος και απέχθεια στους ασθενέστερους. Ευχαριστώ που μου έμαθες οτι πολλοί περισσότεροι κρύβουν κόμπλεξ και απύθμενη μαλακία.

Ευχαριστώ που στοχοποίησες συνανθρώπους μου με διαφορετικό χρώμα δέρματος, για να καλύψεις την σαπίλα και την ανεπάρκειά σου. Όσο τους στοχοποιούσες, τόσο ήμουν σίγουρη οτι έπρεπε να τους υπερασπιστώ. ‘Οσο τους έβαζες στην άκρη και έβαζες τα τσιράκια σου να τους σφάζουν, τόσο συνειδητοποιούσα οτι είναι ο εύκολος στόχος για σένα, γιατί αλλιώς θα στρεφόταν κατά πάνω σου οι μάζες και ποιός σε έσωζε.

Σε ευχαριστώ που με έκανες να συνειδητοποιήσω οτι δεν υπάρχει αντικειμενικότητα και όσο κάποιος φωνάζει οτι είναι αντικειμενικός και έχει τη μία, μοναδική και απόλυτη αλήθεια, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να είναι υποκειμενικός, δογματικός καργιόλης που απαιτεί όλοι να δεχτούν τη δική του παπάρα, γιατί δεν έχει επιχειρήματα να πείσει.

Σε ευχαριστώ που μου έκανες να συνειδητοποιήσω οτι στα χέρια της πολιτικής, μέχρι και τα μαθηματικά είναι υποκειμενικά. Βγαίνεις και κυβερνάς με 25%, σε συνεργασία με άλλον με 15% και με άλλον με 8% και αυτό είναι “η πλειοψηφία του λαού”. Άσε που η αποχή δεν υπολογίζεται, που είναι αυτοί που καλώς ή κακώς (υποκειμενικό είναι ρε μαλάκα και αυτό) σε έχουν γραμμένο και μισούν και το σύστημά σου και εσένα και είναι  αντικειμενικά πολλοί αυτοί, όσο υποκειμενικά και να ερμηνεύσεις τα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση, δε κυβερνάει η πλειοψηφία, αλλά λίγο καιρό μετά τις εκλογές, ακόμα και οι υποκειμενικά έξυπνοι που το είχαν καταλάβει και το συζητούσαν αμέσως μετά τις εκλογές, το ξεχνάνε και βρίζουν τους Έλληνες που ψηφίζουν συνέχεια τους δήμιούς τους και πόσο ηλίθιοι είναι.

Σε ευχαριστώ που με έκανες να δω την παράνοια κάποιων γνωστών μου. Που βρίζουν τους μετανάστες “που τους παίρνουν τις δουλειές” (λες και καίγονται να πάνε να δουλέψουν σαν σκλάβοι στις φράουλες) και τα βύζματα, και οτι “όλα στην Ελλάδα έτσι δουλεύουν, με βύζματα και καλά κάνουν στους δημοσίους υπαλλήλους” και μετά ρωτάνε φίλους και γνωστούς σε άλλες χώρες αν έχουν κανα βύζμα να φύγουν και αυτοί μετανάστες. Και η ειρωνεία χάνεται στους εγκεφάλους-κουκούτσια που κουβαλάνε.

Σε ευχαριστώ που έκανες γνωστό τον Πάτερ Παστίτσιο μέχρι στο εξωτερικό. Ήταν από τα πολύ καλά τρολλζ και δεν τον ήξεραν αρκετοί. Επίσης κατάφερες να γίνεις για άλλη μια φορά ρόμπα στο εξωτερικό και να αγχώσεις πιθανούς επισκέπτες στη χώρα, μη τους μπουζουριάσουν αν πουν κάτι για την εκκλασία σου. Άσε που έκανες ακόμα και μη-τρολλς να δημιουργήσουν καινούριους Πατέρηδες και γεμίσαμε με τόσα γκρουπζ στο φέισμπουκ, που δεν προλάβαινα να κάνω τζόιν. Με ένα ζμπάρο, τρία τριγώνια. Τόσο στόκοι, σε λίγο θα μαζέψουν και εμένα από το Μάλι και εκτός του οτι θα γελάει όλη η Αφρική μαζί τους, θα με κάνουν και σύμβολο αντίστασης. Και σύμβολο αντίστασης με τέτοια βυζιά δεν υπάρχει, θα γίνω Μίστρες οφ δε γουόρλντ. Εναλλακτικά μπορούν να μαζέψουν κανέναν από την Ευρωπεηκή Χώριση, να ξεφτιλίσουν ακόμα περισσότερο τα βραβεία του εμπόρου όπλων Νόμπελ και η Ευρώπη να μετονομαστεί σε Λατινική Ευρώπη, καθώς θα θυμίζει τις Αμερικανόφερτες χούντες της Λατινικής Αμερικής.

Ευχαριστώ που μου έμαθες τί θα πει λιγότερο και μικρότερο κράτος. Λίγες φορές τόσες λίγες λέξεις κρύβουν τόση πολλή ειρωνεία και αντίθεση. Δεν ήξερα οτι όταν λέγατε λιγότερο κράτος εννούσατε τόσο μεγάλο, που δε χωράει στα υπάρχοντα κτίρια και θέλει έξτρα στρατούς και ματατζήδες για να το επιβάλλουν, περισσότερα κομματόσκυλα σε θέσεις κλειδιά και περισσότερους παπαγάλους.

Σε ευχαριστώ που με έμαθες οτι το σύνταγμα, όχι μόνο αυτής την χώρας, αλλά κάθε χώρας είναι κουρελόχαρτο για να το χρησιμοποιείς μόνο για να νομιμοποιείς τα εγκλήματά σου και να το καταπατάς παράφορα όταν δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά σου.

Σε ευχαριστώ που μου διδάσκεις πόσο μικρή μνήμη έχουμε όλοι μας. Ακόμα και εγώ ή όλοι αυτοί που το παίζουν έξυπνοι και μορφωμένοι. Από τις εκλογές, τα κόμματα και τα αποκόμματα, τον ρατσισμό, τον φασισμό, όλοι μας (μέσα και έξω από την Ελλάδα, ασχέτως υπηκοότητας και προέλευσης) αποδεικνυόμαστε ανεπαρκείς και εσύ το ξέρεις και το εκμεταλλεύεσαι.

Σε ευχαριστώ γιατί μου δίδαξες πώς να διαβάζω τα νέα. Μου απέδειξες οτι οι τηλεοράσεις είναι καλές μόνο για βάσεις σεμεδακίων και διακοσμητικών και οι εφημερίδες για να καθαρίζω τα τζάμια. Δημιούργησες τέτοιο χάος και κενό που υποχρεωτικά έβγαλες τους φελλούς στην επιφάνεια και έφερες στο προσκήνιο πραγματικούς ερευνητές και δημοσιογράφους που άξιζαν την προσοχή μου, αλλά χανόταν στην υπερπληροφόρηση.

Σε ευχαριστώ που μου έδειξες πρακτικά τον ορισμό της προπαγάνδας. Την αλλαγή της ιστορίας και της επικαιρότητας και την διαστρέβλωση όλων ώστε να σε εξυπηρετούν.

Σε ευχαριστώ που μου δίδαξες και μου ανέδειξες όλους τους πνευματικούς ανθρώπους του τόπου. Από φιλοσόφους της δεκάρας και της πούτσας, μέχρι οικονομολόγους και πολιτικούς επιστήμονες. Σε ευχαριστώ που μου δίδαξες οτι δεν υπάρχουν πνευματικοί άνθρωποι ή και να υπάρχουν τους έχεις θαμμένους στα υπόγεια και μου μοστράρεις όλους τους άδειους τενεκέδες που βρωμίζουν την (υποκειμενική) αισθητική και την λογική μου. Σε ευχαριστώ γιατί με έκανες να θαυμάζω μόνο συγκεκριμένες ιδέες και ποτέ ανθρώπους.

Σε ευχαριστώ γιατί μου έμαθες τί θα πει ασυνέπεια και αντιφατικότητα όταν ομοφυλόφιλοι στηρίζουν τους φυσικούς τους εχθρούς, κοντοπίθαροι μελαμψοί φωνάζουν για την παπάρια φυλή στην οποία δεν ανήκουν αλλά θα ήθελαν να ανήκουν, ασέξουαλ παπάδες μιλάνε για πίπες (κυριολεκτικά), φιλόσοφοι και “διάνοιες” μιλάνε για επανεκκίνηση της ανθρωπότητας μέσα από την καταστροφή και τις ελεύθερες αγορές, παίρνουν Νόμπελ ειρήνης μαζικοί εγκληματίες και εγκληματικοί οργανισμοί, μέλη του Νάτο που βομβαρδίζουν αμάχους διαφημίζουν οτι πηγαίνουν την ειρήνη και τη δημοκρατία, άνθρωποι με ανατολίτικα επώνυμα και με ξένες γυναίκες μιλάνε για μετανάστες και καθαρές φυλές, μέσα σε άλλα.

Δυο μικρές και σφριγηλές παρένθεσεις (.)(.), όπως τα βυζιά μου (βασικά ήταν μία η παρένθεση αλλά έχω δύο βυζιά οπότε άλλαξα τον αριθμό για να εξυπηρετήσω τα συμφέροντά μου και μετά πρόσθεσα και αυτή την παρένθεση για να κάνω μανίπιουλειτ – πώς το λέτε εκεί στο ελλάντα- τους αριθμούς, οπότε να βγουν σύνολο δύο, αν συνεχίσω έτσι μπορώ να γίνω και πολιτικός ή έστω κυβερνητικός εκπρόσωπος), για αυτούς που θεωρούν οτι το χιούμορ σε τέτοιες σοβαρές περιπτώσεις είναι κακή αντίδραση. Για μερικούς ανθρώπους, είναι η μόνη αντίδραση. Μερικές φορές, αν και όχι πάντα (και δε θέλω σε καμμία περίπτωση να υπερασπιστώ τον Βουλαρίνο ή άλλους κάφρους), το χιούμορ είναι ο μόνος τρόπος να επιβιώσεις σε μια τέτοια παρανοϊκή και βάρβαρη πραγματικότητα, ο μόνος τρόπος άμυνας. Θεωρώ οτι η ειρωνεία, ο σαρκασμός και ο αυτοσαρκασμός δεν πρέπει να ενοχοποιούνται, γιατί για κάποιους είναι οι μόνοι τρόποι έκφρασης. Μπορεί να είναι λάθος τρόποι, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό. Αντικειμενική είναι μόνο η Άυν Ραντ και τα Ραντρόιντς της. Οι υπόλοιποι μπορούμε να δεχτούμε νομίζω την αντικειμενική ύπαρξη μιας σχετική υποκειμενικότητας, τουλάχιστον, σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Γιατί αλλιώς θα τον βγάλουμε τον καρκίνο.

Έχω πολλούς ακόμα λόγους να ευχαριστήσω την κυβέρνηση και τους εκφραστές της, αλλά δε θέλω να σε κουράζω. Όπως είπε και ένας μαλάκας σχολιαστής κάτω από ένα μεγάλο άρθρο που διάβαζα πρόσφατα “ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και κανένας δεν έχει χρόνο για μεγάλα άρθρα”. Αυτός μάλλον παίρνει τις ειδήσεις του από τις λεζάντες που τρέχουν κάτω από τα παπαγαλάκια στις ειδήσεις και σε άλλες εκπομπές. Περαστικά μας.

Σας αγαπώ όλους (εκτός από τόσους πολλούς, που θέλω άλλο ένα άρθρο για να τους αναφέρω μόνο),