Μπέγκελς με τυρί μαλάκα (από την Κρήτη) και χοιρομέρι καπνιστό (από την κίνηση ΜΑΤ Σάμαρass)

Άργησα, το ξέρω, αλλά ξενύχτησα χθες παρακολουθώντας το δράμα Σάμαρass και δημόσιας τηλεόρασης. (Δημόσια, όχι κρατική, βλάκα φασίστα που επαναλαμβάνεις όλα όσα σου λένε αμάσητα.) Ξενύχτησα και ήθελα λίγο ύπνο να ξεκουραστώ και να ηρεμήσω από το αρχικό σοκ και δέος του καθεστώτος. Και ξέρω οτι δεν άντεχες να μην διαβάσεις την άποψη μου για το θέμα. Ξέρω οτι δεν κοιμήθηκες επειδή δεν έγραψα κατιτίς, οτιδήποτε. Οπότε να’μαι.

Αρχικά ένα μπράβο σε όλους τους ανθρώπους που βρέθηκαν και βρίσκονται και θα βρίσκονται στην ΕΡΤ. Κάτω (όχι πάνω, ούτε στη μέση μη σου πω) που είχα απογοητευτεί οτι οι άνθρωποι είναι ικανοί να τα δεχτούν όλα και να μην αντιδράσουν σε τίποτα. Κάτω που η πλύση εγκεφάλου από τα κωλοκάναλα και τους φασίστες έδειχνε να μετατρέπεται σε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Κάτω που και άλλα περιστατικά που μου προκαλούσαν αηδία και προσπαθούσα το πάρω απόφαση οτι όλοι όσοι αγαπάω θα καταστραφούν μαζί με όλους τους απαθείς και με τους λίγους πυροβολημένους, αμαθείς φασίστες, ήρθε ο Σάμαρass και με μια κίνηση ΜΑΤ (κυριολεκτικά και μεταφορικά) έβαλε τρικλοποδιά στον εαυτό του, αυτοσφαλιαρίστηκε, έβαλε αυτογκολ και άλλα τέτοια κλισεδιάρικα. Και αυτό γιατί δεν μπορεί να πει ένα όχι.

Θα σου πω τί εννοώ. Η μαντάμα Μέρκελε θέλει ιδιωτικοποιήσεις παντού. Της το ζητάνε οι overlords της, οι φίλοι μας τα χαζοαμερικανάκια. Η μαντάμα είδε οτι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη, που αφού τους καταρράκωσαν ηθικά, ψυχικά και σωματικά (με πουλημένα κανάλια, με χρυσαύγουλα, με ανεργία, απολύσεις, κατάργηση όλων των δικαιωμάτων μέχρι και παιδείας και υγείας, δακρυγόνα, ανοιχτά κεφάλια, αυτοκτονίες, θανάτους, όλα αυτά), τώρα μπορούν να διατάξουν τα τσιράκια τους στην επαρχία να δοκιμάσουν σε παγκόσμια πρώτη την καταστροφή των δημοσίων μέσων, ως τελευταίο δημόσιο αγαθό και ίσως το πιο επικίνδυνο για τα σχέδια των παρανοϊκών νεοφιλελέδων.

Γιατί μπορεί να έχει τα στραβά του, που δεν είναι αυτή τη στιγμή η ώρα να τα συζητήσουμε, γιατί είναι αποπροσανατολιστικό, αλλά έχει πολλά περισσότερα καλά, και όπως σε πολλές χώρες, η δημόσια τηλεόραση παραμένει η καλύτερη, όσο και αν τα τσιράκια προσπάθησαν να την υποβαθμίσουν και την σφετερίστηκαν χρόνια τώρα.

Εννοείται βέβαια οτι χάρηκαν και με τις απολύσεις στο δημόσιο, αλλά αυτό για τους ίδιους ήταν μπόνους. Άλλοι 2700 στην ανεργία, με το επιχείρημα του κώλου “τόσοι και τόσοι απολύονται, εσείς γιατί όχι”, τύπου “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, αφού ψόφησε η δική μου”. Μπράβο, κανίβαλοι. Αλλά δεν φταίτε εσείς, φταίει η ιδιωτική πρωτοβουλία που σας ποτίζει Μπραβίσιμα, Πριτέντερς και Μπαμπίκους. Με τέτοιο υπόβαθρο δεν μπορείς να έχεις και μεγάλες προσδοκίες. Είναι αναμενόμενο να τσιρίζεις για τα συμφέροντα άλλων με τα δικά σου λεφτά.

Τα τσιράκια ίσως νόμιζαν οτι ο κόσμος θα χαρεί γιατί είναι δημοσιογράφοι. Αλλά έλα που δεν είναι μεγαλοδημοσιογράφοι, αγάπη, άλλους μισεί ο κόσμος και τους γιαουρτώνει όπου τους πετύχει. Και είναι και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι, σε πολλούς άλλους τομείς που όσο και να μην το αντιλαμβάνεσαι με το μυαλό κουκούτσι που διαθέτεις, οπώς και κάθε φασίστας, επιτελούν έργο, για κάποιους από εμάς πολύτιμο και ανεκτίμητης αξίας.

Και να πάω στο ζουμί της κότας τώρα, γιατί εκτός από τα χίλια καλά που θα έβγαιναν από αυτή την υπόθεση, όπως ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις δημοσίων, καταστροφή ακόμα ενός δημοσίου αγαθού και την ολοκληρωτική καταστροφή του δημόσιου σαν έννοια και σαν πράξη, έχει ακόμα ένα μεγάλο θετικό για τους ίδιους ψυχοπαθείς.

ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ. Το αρχείο είναι η μεγαλη τους νίκη. Το οποίο δεν υπήρχε κανένας απόλύτως λόγος να το ρίξουν χθες, μα κανένας. Είναι άσχετο με την ΕΡΤ, είναι ανεκτίμητης αξίας, είναι πολιτισμός, ιστορία, αγάπη, γράμματα, εικόνες, άνθρωποι, κουλτούρες, τοπικές κοινωνίες, είναι όλα αυτά που μας κάνουν πολιτισμένους. Όχι μαλάκα ψυχοπαθή, φασίστα νεοφιλελέρα, δεν είναι τα ντουβάρια. Είναι η ιστορία, τα ντοκιμαντέρ, ο χορός, η μουσική, η ποίηση, η λογοτεχνία, το θέατρο, η μαντάμ Σουσού, οι Ρομά και όλα αυτά που κάνουν έναν τόπο διαφορετικό και όμορφο. Αλλά οι χουντάρες δεν σου επιτρέπουν να έχεις πρόσβαση σε ιερές αγελάδες όπως αυτήν του πολιτισμού. Δεν θέλουν καν να έχεις πολιτισμένους διαλόγους στο χαζοκούτι σου. Δε θέλουν να έχεις επιλογές καν. Και ούτε πρόσβαση ποτέ σε κανένα μέσο. Όχι οτι είχες στην ΕΡΤ, αλλά ήταν δική σου, μπορούσες πάντα να το διεκδικήσεις. Και ας το άφηνες για αύριο.

Αν την κλείσουν, ξέχνα το. Νομίζεις οτι οι Αλαφούζοι και οι Μπόμπολοι ενδιαφέρονται να σε ακούσουν και να δουν τα προβλήματα της κοινωνίας? Νομίζεις οτι οι Τατιάνες και οι Λαμπίρες παράγουν έργο και δουλεύουν σκληρά σε αντίθεση με τους τεμπέληδες της ΕΡΤ? Παπάρια γλασέ, μάι ντίαρ. Αυτά στα πετάνε κάθε φορά που θέλουν να στραφείς εναντίον κάποιου άλλου. Μη μασάς άλλο, επιτέλους σταμάτα να αγοράζεις οτι αστραφτερό σου πουλάνε. Δεν είσαι το Γκόλουμ ρε, κατάλαβέ το. Σταμάτα να υποτιμάς τον εαυτό σου, την νοημοσύνη σου, πρώτα και σημαντικότερα.

Το αρχείο, λοιπόν, τους Ναζί, την Χούντα, τα ντοκιμαντέρ, την ιστορία. Όχι την εθνική και του κράτους, βλήμα μου. Την ιστορία των παππούδων μας που πολέμησαν τους φασίστες, την μνήμη της ανθρωπότητας, του συνόλου και της κοινωνίας. Την μνήμη μας σαν είδος. Ένας σκυλάκος, όσο και να το θέλει, δεν μπορεί να έχει αρχείο της ζωής του, ούτε ένα κοάλα. Εμείς μπορούμε. Μπορούμε να δούμε τί έγινε 50 χρόνια πριν. Που είναι πολύ λίγο, μια μικρούλα σταγονίτσα στην ιστορία της ανθρωπότητας, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να μην έχουμε τίποτα. Και από αυτό ακόμα μαθαίνουμε οτι η ιστορία κάνει κύκλους, μαθαίνουμε πώς να αντιστεκόμαστε, πώς να πολεμάμε και πώς να αλλάζουμε τον κόσμο. Αυτό εξαφάνισαν χθες, αυτό είναι το μεγαλύτερό τους επίτευγμα. Και ξανα-ματα-επαναλαμβάνω, χωρίς λόγο. Το αρχείο δεν ήταν ανάγκη να το πειράξουν, δεν επηρέαζε την λειτουργία ή όχι του προγράμματος.

Πάντως, με αυτά και με αυτά, ακούσαμε δημοσιογράφους να μιλάνε σαν άνθρωποι. Να τα λέμε και αυτά. Κατάλαβαν, όχι όλοι – οι περισσότεροι το είχαν καταλάβει ήδη –  οτι είναι πιονάκια και οτι ακολουθώντας τα τσιράκια, μόνο να χάσουν έχουν, όταν πια δεν εξυπηρετούν τον σκοπό τους. Δεν ξέρω βέβαια ακριβώς, αν πρώτα μίλησαν σαν άνθρωποι και αμέσως μετά ο Σάμαρass είπε να το παίξει δικτατορίσκος για άλλη μια φορά, ή αν το σοκ τους έκανε να ξυπνήσουν. Πάντως το οτι δεν έβαλαν την ουρά κάτω από τα σκέλια και δεν έφυγαν, είναι θετικό. Περίμενα να βγάλουν κάνα άπλυτο στη φόρα, όχι κουτσομπιλίστικο, πολιτικό. Είμαι σίγουρη οτι έχουν πολλά, αλλά μερικοί κρατάνε ακόμα. Ίσως με την υπόσχεση της θεσούλας στον “νέο φορεά”, όπως τον αποκαλεί ο Μπέγκελς (δεν είναι λάθος, δεν θα του δώσω τη χαρά να νομίζει οτι είναι και τόσο δημιουργικά παρανοϊκός, είναι ένα μέτριο κακέκτυπο). Αλλά όχι όλοι, ευτυχώς, και όσοι παρακολουθούσαμε χθες είδαμε και άλλη εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης. Και μας άρεσε. Να την κρατήσετε. και να μας φέρετε πίσω και το αρχείο,ε.

Μη ξανακούσω και ξαναδιαβάσω για την εισφορά υπέρ ΕΡΤ. Στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες πληρώνεις ετήσιο τέλος κατοχής τηλεόρασης, σε μερικές περιπτώσεις ανα συσκευή. Δε θα πάψεις να το πληρώνεις, όπως και να λέγεται. Σε κάνα δυο χρόνια, που θα έχεις πάρει εκδίκηση από την μίζερή σου πράγματικότητα, έχοντας χαρεί με την απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων της ΕΡΤ, που θα τα έχεις χάσει όλα και κανείς δε θα είναι όρθιος, if you get your way, θα στο στέλνουν με λογαριασμό στο σπίτι, όπως στις υπόλοιπες χώρες. Γιατί στα έξοδα οι Ευρωπέη θέλουν ομοιομορφία. Στα έσοδα είναι που τους χαλάει.

‘Εσοδα είπα, και θυμήθηκα τον πρόστυχο Μπέγκελς Κεδίκογλου, που είπε οτι είναι ζημιογόνος, ή κάτι τέτοιο. Πρώτον, δεν είναι, μη μασάς από μαλακίες πλέον. Και δεύτερον καιν σημαντικότερον, και να ήταν δε θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει, γιατί είναι κοινωνικό αγαθό και δημοκρατική (λολ) κατάκτηση. Μαλάκα μου, δεν είσαι μόνο εσύ στην Αθήνα πολίτης. Είναι και αυτός στην Σύρο. Σε χαλάει το ξέρω. Αλλά αν σε χαλάει, να την χαρίσεις στους Τούρκους που τόσο λατρεύεις να μισείς, και να μην έχεις να τους βάζεις πλοία και κανάλια. Να μην έχεις την ευθύνη, βρε παιδί μου. Σαν καλός φασίστας που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να νοιάζεσαι μόνο για εσένα, για τον εαυτό σου και για την πάρτυ γεννεθλίων σου. Αλλά μετά μη μου βγαίνεις στα κανάλια και τσιρίζεις σα μαλάκας που είσαι για πατριωτικά και τέτοια. Δηλαδή βγες, αλλά να υποστείς τις συνέπειες. Χλεύη, γέλια και ειρωνεία. Γιατί αυτά σου αξίζουν, σχιζοφρενές φασισταριό.

Επίσης το οτι έγινε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, είναι και αυτό ένα θέμα, έτσι? Και υπεγράφη από τον αγωνιστή σκατόγερο, που δεν είχε επιλογή. Τί μας λες καλέ. Σε υποχρεώνει το σύνταγμα να υπογράψεις κάτι αντισυνταγματικό? Άντε εσύ είσαι 800 χρονών και τα έχεις χαμένα. Σε βάλανε να κάνεις την γλάστρα της δημοκρατίας και υπογράφεις αβέρτα όλα όσα έχεις μπροστά σου, αντί να πίνεις ένα τσαγάκι και να διαβάζεις παραμύθια στα εγγόνια σου. Οι υπόλοιποι γιατί το χάφτουν, μου λες?

Χούντα λέγεται αυτό, αγάπη. Και κάποιοι το λέμε και το γράφουμε εδώ και καιρό, όσο εσύ περιμένεις να δεις νεκρούς στους δρόμους για να το καταλάβεις. Που τους είδες και αυτούς και σε πορείες και από αυτοκτονίες. Αλλά και πάλι αμφιβάλεις. Γιατί είσαι βλάκας. Γιατί βλέπεις ιδιωτική τηλεόραση όλη μέρα και όλη νύχτα και το ίντερνετ το έχεις για τσόντες. Γιατί την ενημέρωσή σου επιτρέπεις στον εαυτό σου να την δέχεται από τον Μπαμπίκο, τον Πριτέντερ και την Βαν Κλιφ. Γιατί πολιτισμός για εσένα είναι ο Νότις και ο Κεμάλ είναι τζιζ. Γιατί είσαι μπετόστοκος και μπίμπο, ρε φίλε, με όλο τον κανένα σεβασμό που σου έχω δηλαδή. Γιατί είσαι απολίτιστος και σε άλλες συνθήκες θα ήσουν σκαρφαλωμένος στην μπανανιά και θα μας πετούσες μπανανόφλουδες. Και γιατί καπηλεύεσαι τον πολιτισμό των άλλων, που ποτέ δεν γνώρισες ή κατάλαβες για να το παίζεις πολιτισμένος. Άντε πουλάκι μου, άντε γιατί σε βαρέθηκα και παραλίγο πάλι να υποτιμήσω τους πάρα πολλούς σκεπτόμενους και μαχόμενους ανθρώπους.

Να δούμε τί κρύβεται πίσω από αυτά βέβαια, γιατί τα τσιράκια αυτό δεν το έκαναν μόνοι τους, ούτε είναι ξαφνικό. Αυτό ήταν εντολή για να τελειώνουν με τις δημόσιες τηλεοράσεις παντού. Είναι η αρχή του τέλους αν περάσει. Και μετά τέλος BBC, τέλος Monty Python, Black Adder, παραγωγές Shakespeare, και τόσα άλλα που μας έκαναν να σκεφτούμε, να συγκινηθούμε, να γελάσουμε και να μάθουμε. Αν κλείσει το BBC θα είναι απώλεια για την ανθρωπότητα. Αλλά και κάθε άλλο δημόσιο κανάλι, κάθε χώρας, που διαφυλάσσει την ιστορία και την κουλτούρα, όπως ακριβώς και η ΕΡΤ. Και θα την φτιάξουμε. Αλλά εμείς, όχι τα διαπλεκόμενα τσιράκια και οι διαπλεκόμενοι εντολείς. Και σταμάτα να μασάς ότι σου πετάνε. Και το αρχείο. Αν δεν επιστρέψει το αρχείο θα είναι πολύ άσχημα τα πράγματα αλλά θα είναι και πολύ άγριοι οι άνθρωποι. Και σε κάποια φάση, Μπεγκελίσκοι και Τσιρίδες, δε θα σας σώζει ούτε ο όλατασφαζωολαταυπογραφω.

Τώρα πήγαινε πλήρωσε τα χαράτσια που στα παίρνουν οι Γαλλικές, Γερμανικές τράπεζες και οι παράνομες ανακεφαλαιοποιήσεις των Ελληνικών τραπεζών που τα δίνουν σε παράνομα και καταχρηστικά δάνεια στους ιδιωτικοκαναλάρχιδες που έχουν κάνει παράνομη κατάληψη και εκπέμπουν παράνομα για να σου λένε οτι το νόμιμο είναι παράνομο, το νόμιμο είναι ηθικό και το παράνομο είναι ηθικό. Αφού στο έχουν απλοποιήσει, γιατί είσαι ένας απλός, μέσος άνθρωπος, δεν τα πιάνεις και όλα.

Εγώ σε αφήνω, πάω να δω απεργιακή και παράνομη ΕΡΤ υπό κατάληψη. Γιατί τέτοια σουρεάλ μόνο στις χούντες γίνονται και τόσο σουρεάλ προτάσεις μόνο επι χούντας σκέφτεσαι.

Σας αγαπώ όλους (εκτός από τους Μπέγκελς και ξύλο στους φασίστες),