Είμαι ένα απλό, μέσο, λαϊκό κορίτσι

Καθημερινά, σχεδόν παντού, υπάρχουν τηλεοράσεις (χελόου, μίστρες όμπβιας). Σε όλες αυτές τις τηλεοράσεις, καθημερινά, νον-στοπ, 24/7, πρωί-βράδυ, ακόμα και όταν δεν το θέλεις, προβάλλονται εκπομπές, ντοκιμαντέρ, συνεντεύξεις, ειδήσεις, σειρές, ταινίες, διαφημίσεις, έκτακτες συνεντέυξεις, συνεντεύξεις με προσωπικότητες, συνεντεύξεις με πολιτικούς (εδώ είναι σκόπιμος ο διαχωρισμός των ανθρώπων με προσωπικότητα ή των πνευματικών ανθρώπων-όσοι έμειναν, 2-3 νομίζω- από τους πολιτικούς).

Είναι γνωστό (και φαινομενικά ασχέτο, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο να σου εξηγήσω) επίσης, οτι αν έχεις κάτι στο μυαλό σου, είναι πολύ πιθανό να το προσέχεις περισσότερο. Για παράδειγμα, αν σου πει ένας συνάδελφός σου για έναν άλλο οτι έχει καθημερινά καφέ αηδιαστικα νύχια, και δεν εννοώ οτι αυτό το εκπληκτικό -κατά τ’άλλα- χρώμα το απέκτησε μετά από προσεκτική δουλειά με το μικρό βουρτσάκι του βερνικιού νυχιών, αλλά μετά από επίσης προσεκτική και πολυήμερη συλλογή λίγδας και βρωμιάς από τον περιβάλλοντα χώρο του, θα τα κοιτάς μαθημερινά μέχρι ο εγκέφαλός σου να εξουδετερώσει την αηδία, να πάθεις ανοσία και τελικά να σου φαίνονται και νορμάλ.

Λοιπόν, αυτό έπαθες και εσύ και όλοι όσοι έχεις γνωρίσει στη ζωή σου. Συνήθισες τόσο πολύ να σε προσβάλλουν, να σε μειώνουν και να σε αντιμετωπίζουν σαν 7χρονό, και μάλιστα με νοητική καθυστέρηση, που οι μόνοι τρόποι να αμυνθείς είναι δύο: πρώτον, παθαίνεις ανοσία και το αγνοείς, πιστεύοντας ενδόμυχα οτι κάποτε θα φύγει, αν το αγνοήσεις με όλη σου τη δύναμη, και δεύτερον σηκώνεις το δάχτυλο και δείχνεις όλους τους γύρω σου, μη θέλοντας να πιστέψεις οτι απευθύνονται και σε εσένα όλοι αυτοί οι “πνευματικά ανώτεροι” οπίνιον μέικερς, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και λοιπά σκουπίδια όταν λένε οτι “είμαστε” (είσαι) διαφθαρμένος, είμαστε (είσαι) λαός χωρίς παιδεία, είμαστε (είσαι) πολύ κατώτερος από τον μέσο ευρω-πέο.

Λοιπόν, τώρα που σου τα είπα αυτά, κάνε μια μικρή δοκιμή. Κράτα στο μυαλό σου αυτό που θα σου πω και προσπάθησε να μετρήσεις τις φορές που σε μία εκπομπή, ντοκιμαντέρ, ειδήσεις και συνεντεύξη θα ακούσεις κάτι παρόμοιο με αυτό: “πείτε το κύριε Παντογνωστόπουλε, με ΑΠΛΑ λόγια, να το καταλάβει ο ΑΠΛΟΣ (βλάκας), ο ΜΕΣΟΣ (μέτριος σε όλα), Έλληνας πολίτης”. Επίσης, μερικές φορές, όταν τους πιάνει η ντροπή?, ίσως, προσπαθούν να είναι πιο συγκαταβατικοί, και ζητάνε την απλοποίηση μέχρι θανάτου ενός θέματος, παροτρύνοντας τους παρουσιαστές ή γουατέβα, να μιλήσουν λαϊκά, γιατί και αυτοί είναι και καλά μέρος του λαού, και δεν καταλαβαίνουν, και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Ε λοιπόν, καταλαβαίνουν. Δεν είναι ούτε απλοί, ούτε λαϊκοί, ούτε μέσοι. Αυτός είσαι εσύ. Ο βλάκας γι’αυτούς, είσαι εσύ, που κάθεσαι στον καναπέ, μόνο και μόνο για να υπάρχουν. Μας βλέπουν σαν ηλίθια, ναρκωμένα κοτόπουλα, που δεν πιάνουμε και πολλά . Χαρακτηριστικό παράδειγμα, βουλευτής γιατρός που λέει παπαριές σε εκπομπή στο Άλτερ, αιωνία του η μνήμη, όταν του λέει ο συνομιλητής του οτι αυτά που λέει δεν στέκουν ιατρικά, απαντάει: “ας μη μιλήσουμε με ιατρικούς όρους”. Αυτόν εκτός του οτι κάποιοι τον είχαν για γιατρό, οι ίδοι πιθανότατα, και επιπλέον ζώα τον ψήφισαν να γίνει βουλευτής. Αλλά το πιο σημαντικό είναι, οτι αν κάθε μέρα, όλη μέρα, σου φέρονται σαν να είσαι βλάκας, τελικά γίνεσαι και τους έχεις για γιατρούς και για βουλευτές, και αφού τους έχεις για γιατρούς και βουλευτές, μετά τους ψηφίζεις και πάει λέγοντας.

Ο επίλογος και συμπέρασμά μου είναι, οτι γινόμαστε ηλίθιοι, επειδή μας φέρονται σαν να είμαστε ηλίθιοι. Κλείστε τις γαμωτηλεοράσεις και κάντε τις ενυδρεία. Εκτός του ότι προσφέρουν ένα πολύ ευχάριστο και χαλαρωτικό θέαμα, θα γίνετε και πιο έξυπνοι.

Σας αγαπώ,