Για τον Παύλο Φύσσα

Τελευταία όλα έδειχναν να κλιμακώνονται. Και μάλιστα απότομα και βίαια. Τελευταία εννοώ τους τελευταίους μήνες, γιατί η αλήθεια είναι οτι τα τελευταία χρόνια όλα είναι μια κλιμάκωση και τίποτε άλλο. Μεντάμ ε μεσιέ, το σόου της μαϊμούς μόλις άρχισε, με μια πολιτική δολοφονία από τους συγκυβερνώντες της ακροδεξιάς με την ακροδεξιά και τις αριστερές γλάστρες και κρεμάστρες που γεμίζουν τον χώρο.

ΝουΝου, Μπατσόκ και Ντουβάρ το είχαν πάρει απόφαση εδώ και χρόνια να καταστρέψουν τη χώρα ολοσχερώς. Με έμμεσες δολοφονίες/αυτοκτονίες, μείωση του προσδόκιμου μέσου όρου ζωής, με την διάλυση της υγείας και της παιδείας, αφού προωθούσαν αυτοί και τα αφεντικά και φίλοι τους καναλάρχες και λοιπά λαμόγια τους νεοναζί δολοφόνους εδώ και χρόνια και τους ζέσταιναν στα φώτα των στούντιο, που τους ξέπλεναν και τους παρουσίαζαν σαν τα παιδιά της διπλανής πόρτας, με ψέματα για τα ελλείμματα, για τους αριθμούς δημοσίων υπαλλήλων, για την παραγωγικότητα, μέχρι και για τον τρόπο που υπολογίζεται η ανεργία. Όλα όσα πουλάνε κάθε μέρα και οι τηλεπλασίε και οι μαστροποί των ελεύθερων αγορών πολιτικοί εκτελεστές, όλα όμως είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων μισές αλήθειες και στις περισσότερες περιπτώσεις τεράστια ψέματα. Με τελικό σκοπό την ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας και την γενοκτονία των κατοίκων της. Και όλα αυτά για να σωθεί το ευρώ και η Μέρκελε, αλλά αυτό το έχω καλύψει σε άλλο άρθρο.

Αυτά τα αρρωστάκια, λοιπόν, αναλάμβαναν να ξεφτιλίζουν από μια κοινωνική ομάδα κάθε Χ χρονικό διάστημα. Δεν ξέρω πόσο ακριβώς ήταν, αλλά ήταν μοτίβο. Τη μία ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι γενικά, την άλλη ήταν οι δάσκαλοι, την άλλοι οι “μεγαλογιατροί”, την επόμενη οι καλοπληρωμένοι της ΕΡΤ, όσο από πίσω διέλυαν υποδομές και παροχές για ανάπηρους, για μαθητές όλων των ηλικιών, από νηπιαγωγείο μέχρι πανεπιστήμιο, για ασθενείς, για μισθωτούς, για συνταξιούχους, για όλους όσους μπορούσαν να καταστρέψουν, ενώ πολλοί από τους νοικοκυραίους ήταν απασχολημένοι να βρίζουν ο ένας τον άλλο.

“Αυτοί της ΕΡΤ/ΔΕΗ/ΟΤΕ/ΟΣΕ/άλλο, γιατί να πληρώνονται? Να ψοφήσουν και αυτοί και τα παιδιά τους. Αφού είναι κρατικοδίαιτοι. Άσε που ο/η σύντροφός μου ούτε που να με κοιτάξει. Μεταρρυθμίσεις τώρα. Δημιουργία ξανά. Και ξανά. Να έρθουν τα παιδιά με τις καράφλες που περνάνε τις γριες απέναντι να δείρουν τους πουλημένους πολιτικούς που ψήφιζα και πάντα θα ψηφίζω. Στάσου, σωνόμαστε. Κάνε λίγη υπομονή ντε. Ας πάρω εγώ την σύνταξή μου και τί με νοιάζει αν τα παιδιά μου θα παίρνουν 200 ευρώ μισθό.”

Μπράβο, μεγαλομαλάκα. Η ηλίθια, απερίσκεπτη και επιπόλαια ευχή σου, που ήταν ευχή σου επειδή έτσι σου είπαν οι έγκυροι δημοσιογράφοι που παρακολουθείς κάθε μέρα, έγινε πραγματικότητα. Μόνο που οι κρατικοδίαιτοι καλοπληρωμένοι, δεν ήταν ούτε κρατικοδίαιτοι, ούτε καλοπληρωμένοι. Έβλεπες τα μάτια της Σκάη και δεν έβλεπες τον κάμεραμαν, την κοπέλα με το τσέλο από την ορχήστρα, τον συντηρητή των τρένων (με τα οποία πήγαινες Θεσσαλονίκη-Αθήνα με 15 ευρώ και υπήρχαν και ενδιάμεσες στάσεις ή και παραπάνω και παρακάτω (συγχαρητήρια μαλάκα, πάρε τώρα το ιδιωτικό αεροπλάνο της Ολυμπιακής που εσύ πλήρωσες για να αποκτήσεις, πλήρωσε και 200 ευρώ εισιτήριο στον ιδιώτη), πάρε και τους αμόρφωτους καραφλούς ούγκανους που αντί να δείρουν τους πολιτικούς – που εσύ ανέδειξες και κρατάς στην εξουσία 183 χρόνια τώρα, έδειραν γυναίκες επειδή είναι αριστερές, τραμπούκισαν ομοφυλόφιλους, έβγαλαν ανακοίνωση για τους ανάπηρους, και δολοφόνησαν μετανάστες και Έλληνες, επειδή μπορούν.

Και εσύ κυρά-μαλάκω κάνε οτι δεν ήξερες τώρα. Οτι δηλαδή και καλά τους μαχαιροβγάλτες, μπρατσαράδες, υπανάπτυκτους, τους είχες για καλά παιδία. Που ο καλύτερος από αυτούς έχει σκοτώσει τη μάνα του. Για να μη μιλήσουμε για τα πέιρολς της ΕΥΠ, τις χειροβομβίδες, τα τσεκούρια, τον ψυχωσικό τσιρίδα και όλα τα υπόλοιπα ψυχάκια που έχουν μαζέψει τα 4 αποκόμματα της εξουσίας, που είναι τα εξής δύο: ΝουΔου και Αυγά. Η Δημαρίτες ήταν η και καλά αριστερά, ήταν η γλάστρα, όποιος νόμιζε κάτι διαφορετικό, να ξαναπάει στο σχολείο από την αρχή, από νηπιαγωγείο, όμως σε ιδιωτικό γιατί πλέον δημόσια παιδεία δεν υπάρχει και μετά σε έναν καλό ψυχίατρο να δούμε τί διάολο πρόβλημα έχει. Το Πασόκ, εντάξει, δε χρειάζεται κριτική σκέψη για να καταλάβει κανείς οτι ήταν εκεί για να χαίρεται ο Μπένι (ο κατά τ’άλλα δήθεν πανέξυπνος, ποιός μαλάκας τα σκέφτεται και τα κυκλοφορεί αυτά και ποιός μαλάκας τα πιστεύει στ’αλήθεια) οτι ηγείται της παράταξης. Είναι οτι όλοι μαζί έδιναν την ψευδαίσθηση της νομιμότητας, για τους ηλίθιους και χωρίς κρίση που δεν σκαμπάζουν και πολλά (εκτός από ποδόσφαιρο και μαρί κλερ).

Μίνγουαιλ, πάλι οι νεοφιλελέρες το ίδιο βιολί. Όποτε τους δίνεται η ευκαιρία να πάρουν θέση αν είναι άνθρωποι ή ναζίδια ούγκανοι, επιλέγουν το δεύτερο. Όλοι οι νεοφιλελέρες βγήκαν παγανιά απόψε και σκίζουν τα φανελάκια του Τζάστιν Μπίμπερ που φοράνε οτι “η ακροδεξιά συγκρούστηκε με την ακροαριστερά και την Μαρφίν δε την θυμούνται?”. Ούτε λίγη τσίπα ρε. Δολοφονήθηκε κάποιος, τουλάχιστον βούλωσέ το ρε, έστω προσποιήσου οτι είσαι άνθρωπος. Αλλά εκεί εσύ, ηλίθιε αυτοσήμαντε, να αποδείξεις οτι είσαι φασίστας. Το ξέρουμε ρε βλάκα, μη χτυπιέσαι. Φασίστας γεννήθηκες, αμόρφωτος έμεινες, φασίστας θα πεθάνεις. Το έχουμε δεχτεί. Αλλά μη βγαίνεις μετά και το παίζεις της λογικής. Που την ξεχνάς κάθε φορά που πρέπει να απαντήσεις σοβαρά σε οτιδήποτε για οποιδήποτε θέμα.

Η Μαρφίν, ξανθέ ηλίθιε χαμένε κρίκε, δεν έγινε από αριστερούς ή αναρχικούς ή οτιδήποτε. Δες την δικαστική απόφαση και τους ενόχους και μην παπαγαλίζεις όλες τις παπαριές που ακούς στη γειτονία. Ο κυρ-Μπάμπης που έχει το μίνι μάρκετ δεν είναι έγκυρη πηγή ενημέρωσης. Και η απόφαση είχε δημοσιευθεί παντού. Δεν είναι κανένα μυστικό, αν και πέρασε στα ψιλά από κάτι τύπους σαν και εσένα που προτιμάνε να διαιωνίζουν μύθους από το να βλέπουν τα δεδομένα. Αλλά τί περιμένεις, όταν όλη η φιλοσοφία σου βασίζεται σε μια απλοϊκή δεξιά ιδεολογία, που ταιριάζει απόλυτα σε όσος δεν θέλουν ή δεν μπορούν να δουν πέρα από την αυτοσήμαντη ψυχοπάθειά τους και το αυτοενδιαφέρον τους. Συνέχισε τώρα ακροδεξιέ φασιστομαλάκα, που πουλάς και τη μάνα σου για μια θέση μάνατζερ στην Γιώτα της γειτονιάς, να ξερνάς την θεωρία των άκρων όπου βρεθείς και όπου σταθείς. Που και πεντάχρονο με κριτική σκέψη να είσαι, στα 10 λεπτά την έχεις καταρρίψει. Αν δηλαδή μπορείς να συνθέσεις μια σκέψη, κάτι το οποίο φαίνεται να είσαι εντελώς ανίκανος να κάνεις. Δε θέλω να σε τρομάξω πάντως, αλλά δες τη μάπα σου στον καθρεφτη: εσύ είσαι το άκρο. Εσύ που θέλεις ένα σχιζοφρενές και παρανοϊκό σύστημα, που λίγη από την λογική που ευαγγελίζεσαι αν είχες, θα αντιλαμβανόσουν οτι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει. Και μας το πουλάς και για κάτι το οποίο είναι τόσο λογικό, που είναι στη φύση. Άντε βρε πουλάκι μου, άνοιξε κανένα βιβλίο της προκοπής να μάθεις τίποτα, μπας και σταματήσεις να πετάς κοτσάνες. Έχεις καταντήσει γραφικός.

Και μέσα σε όλα αυτά, βγήκαν και οι γνωστοί κουκουλοφόροι του συστήματος και πουλάνε την παραμύθα οτι ο Σύριζα φταίει, αφού έριξαν πρώτα την ιδέα οτι έφταιγε το ποδόσφαιρο. Κάτι το οποίο θα ήταν γελοίο, αν δεν είχε καταντήσει τόσο κουραστικό. Η ΝουΔου σαν καλή μαμά των ναζίδων, τα προστατεύει τα φιδάκια/παιδάκια της, πετώντας φόβο, αβεβαιότητα και αμφιβολία στο χαζό, υπνωτισμένο και φοβισμένο πόπολο. Δεν φταίνε οι δολοφόνοι, φταίνε οι άκυροι, μετροπαθείς αριστεροί. Δηλαδή ο Τσίπρας έχει οπλίσει τους ναζίδες, που απο το ΄79 έκλεβαν χειροβομβίδες από τα στρατόπεδα και μετά κατέδιδαν τους δικούς τους για να μειωθούν οι ποινές τους, ενώ τους άφηναν και ελεύθερους με βουλεύματα, υποθέτω οι Συριζαίοι, έ, βλάκα? Αλλά είναι αμόρφωτα χωριατάκια αν νομίζουν οτι θα πέσω στην παγίδα να το συζητήσω καν το θέμα του Σύριζα. Ο Σύριζα ούτε είναι, ούτε ήταν, ούτε θα είναι ποτέ πραγματικά ριζοσπαστικό κόμμα, όσο και αν το θέλουν μερικά αξιόλογα στελέχη του. Ούτε και έχει σημασία να κατηγορούμε τώρα όποιον βολεύει το σύστημα, αθωώνοντας τους πραγματικούς δολοφόνους και τους ηθικούς αυτουργούς που τους όπλισαν με το θράσος να δολοφονούν αθώους.

Νιούσπικ ρε, το άσπρο είναι μαύρο, οι βόμβες είναι δημοκρατία, η ΝουΔου θα σε σώσει, τα αυγά θα δείρουν τα λαμόγια, ο δολοφόνος είναι αθώος και ο αθώος είναι δολοφόνος, η σφαίρα εξοστρακίστηκε ενώ αυτός σημάδευε ευθεία, η Συρία θα σωθεί από τα χημικά τα οποία της πούλησε η Δύση με βόμβες που θα της ρίξει η Δύση, δεν υπάρχει ανεργία και φτώχεια, εσύ διαλέγεις τη μοίρα σου και είσαι τεμπέλης και επέλεξες να σου πάρει η τράπεζα το σπίτι, της οποίας την ανακεφαλαιοποίηση πλήρωσες εσύ με τους φόρους σου και άρα κανονικά θα έπρεπε να σου ανήκει και μερίδιο της τράπεζας, άσε που το κεφάλαιο παίζει να το είχες ξεπληρώσει τα 5 πρώτα χρόνια, αν δεν πλήρωνες 800% τόκους και έξοδα και πανωτόκια επί τόκων υπερημερίας. Και μια που έγραψα τόκους, πάρε ένα δάνειο από την Τρόικα, με επιτόκιο θανάτου, που στο παραχωρούν επειδή είναι καλοί άνθρωποι και εσύ τεμπέλης για να ξεχρεώσεις τις οφειλές που έχεις από το 1820 και από τα υποβρύχια που σου πουλούσε ο ίδιος που σου δίνει τα δάνεια για να σε σώσει γιατί είναι και γαμώ τα παιδιά, ενώ εσύ έχεις το θράσος όχι μόνο να ζεις αλλά και να τρως κιόλας, ενώ ο καημένος Γερμανός φορολογούμενος βγάζει μόνο τρισεκατομμύρια από εσένα, τους τόκους, την σωτηρία του ευρώ, τις εξαγωγές, τις μειώσεις μισθών, τη σωτηρία των τραπεζών του, κλπ κλπ. Αντί να λες και ευχαριστώ, αχάριστε.

Εσύ, ενδιάμεσε ουδέτερε παρατηρητή, που δεν είσαι με κάνεναν, πότε θα καταλάβεις επί τέλους, οτι πρέπει να διαλέξεις πλευρά? Πότε θα καταλάβεις οτι το ένα άκρο δεν είναι άκρο και είναι αυτοί που διαβάζουν, ερωτεύονται, ονειρεύονται και εξελίσσονται και το άλλο άκρο είναι οι δολοφόνοι που πυροβολούν παιδιά εν ψυχρώ και μετά κάνουν τις χαζές κότες, αυτοί που δέρνουν μετανάστες και μετά το παίζουν τρελοί, αυτοί που μαχαιρώνουν στην καρδιά και μετά το στομάχι σε Γ. Πες μου, αν μπορείς να το σκεφτείς, τί είδος ζώου είσαι όταν μπορείς σε έναν συνάνθρωπό σου να βάλεις ένα μαχαίρι και να του κάνεις Γ στην κοιλιά με σκοπό να σταματήσεις την ζωή του. Ποιός νομίζεις οτι είναι σε θέση να πάρει τέτοια απόφαση, αν κάποιος άλλος μπορεί να ζει ή πρέπει να πεθάνει? Μπορείς να βάλεις τον εαυτό σου σε αυτή την κατάσταση? Αντιλαμβάνεσαι τί θα πει να δολοφονείς κάποιον, να αφαιρείς μια ζωή που δε σου ανήκει, δεν την ξέρεις και δε θα την μάθεις ποτέ?

Επικίνδυνος δεν ήταν ο Παύλος, ο Αλέξανδρος, ο Νίκος και οι άλλοι, επικίνδυνοι είναι όλοι αυτοί που θεωρούν νορμάλ και φυσιολογικό να αφαιρούν ζωές επειδή τους την βίδωσε ή επειδή πήραν ένα τηλεφώνημα και έχουν εντολή ανωτέρου. Είτε είναι μπάτσοι, είτε στρατιώτες, είτε ναζίδια, είτε πολιτικοί σε εντεταλμένη υπηρεσία με σκοπό την γενοκτονία, είτε οτιδήποτε, από την στιγμή που δέχεσαι σαν φυσιολογικό γεγονός την αφαίρεση ζωής τρίτου, είσαι για ίδρυμα με κάγκελα. Τί είδους ίδρυμα με κάγκελα, θα το δούμε, αλλά πάντως σίγουρα κάποιου είδους ίδρυμα.

Το θέμα είναι οτι μπήκαν τα γίδια στο μαντρί. Κάθε μικρό γεγονός είναι ένα ακόμα λιθαράκι που η ακροδεξιά κυβέρνηση φροντίσει να βάλει στην παπαριά που χτίζει, ότι στραβοχυμένο σχήμα και να έχει αυτό το κατασκεύασμα. Και όπως φαίνεται εδώ και καιρό, ετοιμάζονται για άγρια πράγματα. Οι περισσότεροι από εμάς τα έχουμε διαβάσει σε βιβλία ιστορίας, τα έχουμε διαβάσει σε ειδήσεις για άλλες χώρες, τα έχουμε διαβάσει σε βιβλία επιστημονικής φαντασίας, αλλά δυσκολευόμαστε για κάποιο περίεργο λόγο να αναγνωρίσουμε οτι τα ζούμε. Αυτά που γίνονται καθημερινά, πλέον, είναι τόσα πολλά και τόσο άγρια, που δεν χωράνε σε ένα βιβλίο ιστορίας. Όλα όσα ζούμε σε 30-50-70 χρόνια θα είναι ένα κεφάλαιο σε ένα σχολικό βιβλίο. Είναι στο χέρι μας το τί θα γραφτεί εκεί όμως.

Και μην περιμένουμε άλλους νεκρούς πια. Είναι ήδη πάρα πολλοί.

Καλή δύναμη σε όσους παλεύουν, με όποιο τρόπο και αν το κάνουν,